Vertonghen: "Ajax moet Anderlecht aankunnen"

WOENSDAG, 9 FEBRUARI 2011, 08:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht en Ajax strijden de volgende weken om een plaats in de achtste finales van de Europa League. Ajax-Belg Jan Vertonghen kijkt alvast uit naar het duel. "We hebben nog iets recht te zetten", verwijst hij naar vorig jaar.


Toen ging Anderlecht in de groepsfase van de Europa League met 1-3 winnen in de Arena. "Maar toen waren wij al gekwalificeerd. Dat geeft een andere instelling en motivatie. Bovendien speelden Suarez en De Zeeuw toen niet", zoekt Vertonghen in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws naar excuses.

"In de eerste match op Anderlecht waren wij wel beter. Toen hadden we hen met tien man nooit mogen laten terugkomen tot 1-1."

Ajax favoriet

Bij Anderlecht schuiven ze de favorietenrol naar Ajax toe en de Nederlanders kunnen daar wel mee om. "Bij Ajax heerst altijd het gevoel dat het wel kan. Hoewel ik niet durf zeggen dat de club er honderd procent van overtuigd is dat we het halen. Maar er is wel de overtuiging dat we Anderlecht de baas zullen kunnen."

Vertonghen zelf is iets voorzichtiger dan zijn ploegmaats. "Mijn gevoel is dat het een close call wordt, ik denk heel dicht bij fiftyfifty. Let wel, dat is wat ik denk. Ik denk dat Anderlecht en Ajax heel dicht bij mekaar liggen. Jongens als Boussoufa, Lukaku en Legear zouden bij Ajax ook altijd spelen."

Verdedigen op Lukaku

Vanavond staat Vertonghen met de Rode Duivels nog in hetzelfde team als Lukaku, maar volgende week wordt de grote spits zijn directe tegenstander.
gt;
"Romelu heeft vorig jaar twee keer gescoord tegen Ajax. Ik heb op training dus maar eens goed opgelet hoe Kompany op hem verdedigde", zo lacht Vertonghen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.