De Sutter: "Club Brugge en PSV wilden mij"

DINSDAG, 8 FEBRUARI 2011, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het zijn zware tijden voor Tom De Sutter. Verder dan korte invalbeurten komt hij tegenwoordig niet meer. Bijna had hij tijdens de winterstop Anderlecht dan ook verlaten. "Maar Anderlecht zei neen tegen zowel Club Brugge als PSV."


Dat Club Brugge de spits wilde binnen halen, wisten we al. De interesse van PSV is nieuw. "Op 29 januari, 's avonds om 23 uur, toen ik terugkeerde van een bezoekje aan vrienden, kreeg ik een telefoontje van mijn manager. PSV wilde me huren voor zes maanden. Maar Anderlecht zei neen tegen zowel Club als de Nederlanders", zo vertelt De Sutter in Het Nieuwsblad.

"Gegeven mijn huidige situatie en het feit dat ik weinig speel, was ik een beetje ontgoocheld. Op de leeftijd van 25 jaar wil je spelen. Als je daar ergens de kans toe krijgt, zeg je niet op voorhand neen. Ik zou allicht pro en contra hebben afgewogen."

"Ik concentreer me nu volledig op Anderlecht en blijf op training het volle pond geven", zo gaat hij verder. "Op het eind van het seizoen zullen we ook zien of Lukaku weggaat of niet. Als dat zo zou zijn, zal ik allicht meer mijn kans krijgen. Maar dan moet ik eerst aan de trainer eens vragen of ik het type diepe spits ben dat hij wil."

"Denk niet dat Lukaku samen zullen spelen"

Hoewel Romelu Lukaku hem uit de ploeg houdt, zal je De Sutter geen slecht woordt over zijn collega-spits horen zeggen. "Zaterdag bijvoorbeeld had de trainer gelijk. Lukaku heeft niet slecht gespeeld, hij hield de bal goed bij. Akkoord dat hij een kans mist, maar dat kan iedereen gebeuren."

Sommige fans opperen dat beiden samen in de spits kunnen staan. "Maar ik denk niet dat we veel samen zullen voetballen. We trainen alvast niet veel op die manier."

Dus rest er De Sutter maar één ding: "Alles geven op training. Als ik me zou laten gaan, zou ik mijn eigen ruiten inslaan." Of zoals Suarez eens op tafel kloppen in de pers? "In ieder geval niet door gebruik te maken van een interview. Ik ga nooit dreigen. Maar ik heb al een half seizoen gemist door een operatie, ik wil niet ook de andere helft missen."

"Lepoint is volwassen genoeg"

Vorige week maandag hadden Gent-spelers Lepoint en Bruzzese (ex-Anderlecht) een ongeval na een nachtje stappen. Ook bij Anderlecht, waar sommige spelers ook wel eens naar de Carré durven gaan, werd hier de voorbije week over gesproken.

"Het is niet aan mij om een oordeel te vellen. Lepoint is 26 jaar oud. Dat is een leeftijd waarop je geen begeleider meer nodig hebt. Dan ben je zelf volwassen genoeg. Lukaku is al volwassen op zeventien jaar", zo vertelt De Sutter.

Voor de Bruggeling moet het trouwens kunnen om na een wedstrijd even op stap te gaan. "Behalve als er midweekwedstrijden in het spel zijn. Samen op stap gaan maakt de onderlinge band alleen maar sterker. De limiten zijn niet noodzakelijk het uur dat je naar huis gaat, dan wel de staat waarin. Als ik op een dag te veel gedronken heb, dan neem ik wel de taxi naar Gent of naar Brugge."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.