"Met voetbal kunnen we het land verenigingen"

DINSDAG, 8 FEBRUARI 2011, 08:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Silvio Proto zal morgen vol vertrouwen aan de interland tegen Finland beginnen. "Ik voel geen druk. Ik zal zelfs minder zenuwachtig zijn dan voor een match met Anderlecht", zo vertelt hij. "Ik heb hier niets te verliezen."


Voor Proto wordt het morgen zijn dertiende interland. De laatste dateert al van 19 november 2008 tegen Luxemburg. "Het was niet altijd gemakkelijk om naast de ploeg te vallen", zo vertelt de doelman in Het Nieuwsblad. "Niemand zit graag op de tribune of op de bank. Het is nu aan mij om me te tonen, maar ik weet wat ik kan als ik op niveau ben."

"Maar het gaat straks niet om mij. De ploeg is het belangrijkste. Het is een eer om voor de Rode Duivels te mogen spelen. Met voetbal kunnen wij het land verenigen", zo verwijst Proto ook naar de huidige politieke toestand.

De nieuwe Proto

Silvio Proto werd voor het eerst international in 2004 bij La Louvière. Een zware blessure deed hem in 2006 zijn plaats verliezen, maar na een uitleenbeurt aan Germinal Beerschot (2008-2009) is hij weer helemaal terug.

"Of ik nu een betere Silvio Proto ben dan twee jaar geleden, dat kan ik niet zeggen. Maar ik ben wel veranderd na mijn blessure. Wat er aan mij veranderd is, dat zeg ik niet. Je moet dat maar aan mijn trainers vragen", zo vertelt hij.

De wedstrijd morgen vindt trouwens plaats in een voor Proto speciaal stadion. In het Gentse Ottenstadion maakte hij in 2001 zijn debuut in eerste klasse. "Dat lijkt een eeuwigheid geleden. Ik word stilaan een oude man in vergelijking met al die jonge gastjes."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.