Juhasz: "Silvio helpen zijn record te breken"

DINSDAG, 8 FEBRUARI 2011, 08:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Onder leiding van Roland Juhasz hield Anderlecht ook tegen STVV de nul. De Hongaar geeft grif toe dat hij hier veel voldoening uit haalt. "Voor een verdediger is niets incasseren zoals scoren voor een spits", zo stelt hij.


Matias Suarez moest zijn defensie wel even bijspringen en een bal van de lijn vegen, maar voor de rest gaf Anderlecht zaterdag weer erg weinig weg. "Tegen een spits als Ibrahima Sidibe is het nochtans nooit gemakkelijk verdedigen", zo vertelt Juhasz in Het Nieuwsblad. "Maar hij heeft mij zaterdag niet echt in de problemen gebracht."

Zeker nadat STVV met tien viel, werd het voor Anderlecht makkelijk verdedigen. "Er was een verschil tussen de eerste en tweede helft. De eerste helft hebben we goed verdedigd maar we gaven toch soms te veel ruimte weg. Na rust ging dat beter. De rode kaart hielp ook wel en maakte het ons gemakkelijker."

Door deze clean sheet kan Anderlecht volgende week tegen Cercle Brugge zijn seizoensrecord van 662 ongeslagen minuten scherper stellen. "Voor een verdediger zijn die cijfers toch wel leuk. We gaan Silvio helpen om dat record te breken", zo besluit Juhasz.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.