Van Himst en Vandenbergh over dipje Lukaku

MAANDAG, 7 FEBRUARI 2011, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku zoekt de jongste weken naar zijn beste vorm. Volgens Paul Van Himst en Erwin Vandenbergh zit de jonge spits er mentaal wat door. "Het is tijdens de winterstop allemaal wat te veel geweest."


Topfavoriet voor de Gouden Schoen, gelinkt worden aan alle Europese topclubs, het was geen gemakkelijke maand januari voor Romelu Lukaku. "Het missen van de Gouden Schoen heeft hem duidelijk meer geraakt dan hij zelf wil toegeven", denkt Van Himst. "Het heeft zijn zelfvertrouwen misschien wat aangetast. Normaal is hij tijdens een match veel agressiever en veel dominanter in de duels."

Tegenstanders kennen Lukaku

Volgens beide ex-topschutters weten de tegenstanders intussen ook hoe ze op Lukaku moeten verdedigen. "Kijk naar Pandza bij Mechelen en Mangala bij Standard, die schuwden zoveel mogelijk het duel en probeerden te anticiperen wanneer hij aangespeeld werd", aldus Vandenbergh.

"De verdedigers geven Lukaku geen seconde meer om een bal aan te nemen. Ze zitten er véél dichter op dan vorig seizoen", zo ziet Van Himst. "Aan Lukaku om daarmee te leren omgaan."

Voor Vandenbergh kan dit ver gaan: "Als blijkt dat straks meer verdedigers op deze manier beginnen te verdedigen op hem, dan moet Lukaku toch eens nadenken over aanpassingen aan zijn speelstijl."

"Lukaku blijven beschermen tegen de druk"

Voor Van Himst is een belangrijke rol weg gelegd voor Ariël Jacobs om Lukaku er weer bovenop te brengen. "Hij moet Lukaku blijven beschermen tegen de druk. Zelfs als zijn jonge spits de komende drie speeldagen kansen blijft missen, moet hij hem in de basis houden", zo vindt hij. "Vergeet niet dat hij er in de spits bij Anderlecht vaak alleen voor staat. Vossen heeft bij Genk nog de steun van Ogunjimi, dat scheelt een pak."

Voor Vandenbergh moet Lukaku gewoon kalm blijven, dan komt alles wel weer goed. "Hij mag zich de komende matchen zeker niet forceren. Want dan loopt het mis."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.