Proto op één minuut van seizoensrecord

MAANDAG, 7 FEBRUARI 2011, 08:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Silvio Proto slaagde er zaterdag voor de 16e keer dit seizoen in de nul te houden. De huidige doelpuntloze reeks telt intussen 660 minuten, één minuut minder dan zijn record eerder dit seizoen. "Volgende week wil ik dit breken."


"Als je weet dat Anderlecht in bijna iedere wedstrijd minstens één keer scoort, dan weet je voor jezelf dat je goed bezig bent", zo vertelt Proto in Het Laatste Nieuws. "Gelukkig was er vandaag ook Suarez, die een bal van de lijn haalde."

Vandaag vervoegt Proto de nationale ploeg om woensdag tegen Finland te spelen. Bondscoach Leekens liet al verstaan dat de Anderlecht-goalie tussen de palen zal staan. "Ik ben erg blij met die kans, maar ik leg mezelf geen druk op. Als ik goed presteer, zorg ik dat de bondscoach het moeilijk krijgt om te kiezen tussen Bailly, Gillet, Mignolet en mij. Doe ik het minder goed, dan blijf ik reservedoelman."

Recordjacht

Tot slot geven we nog graag volgende records mee:
- aantal wedstrijden in België zonder tegengoal in één seizoen: Michel Preud'homme met 23 stuks (KV Mechelen, 1989-1990)
- aantal minuten zonder tegengoal in België: Dany Verlinden met 1390 minuten (Club Brugge, van 3 maart tot 26 september 1990)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.