Jacobs: "Niet meegaan in ongeduld publiek"

MAANDAG, 7 FEBRUARI 2011, 08:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

"Ik vond dit geen onaardige wedstrijd", zo sprak Ariël Jacobs na de partij tegen STVV. "We speelden met een hoge balcirculatie, al zochten we voor de rust iets te weinig de ruimte op de vleugels."


Toch maakte Jacobs zich geen zorgen toen het doelpunt uitbleef. "Natuurlijk moet de bal één keer ook binnen gaan, anders ga je twijfelen en put de tegenstander moed. Tijdens de rust heb ik maar twee dingen gezegd: Nóg meer over de flanken spelen en niet meestappen in het ongeduld van het publiek."

Dat deden de spelers ook. "Chapeau voor hen, want we hebben na de pauze nog sneller gespeeld en nog beter de ruimte gezocht op de buitenkant."

"Concurrentie niet zien als bedreiging"

Beide doelpunten werden zaterdag gescoord door spelers die vorig weekend op de bank begonnen. Een signaal dat Jacobs over een brede en sterke kern beschikt. "Ik wil op iedereen rekenen en dat moeten de spelers begrijpen", zo vindt Jacobs.

"Als spelers concurrentie zien als een bedreiging, hebben we een probleem. Maar als ze beseffen dat concurrentie ons alleen maar sterker maakt als groep, dan is dat een pluspunt."

"Niet ontgoocheld in Lukaku"

Romelu Lukaku slaagde er tegen STVV niet in te scoren, ondanks een open kans. De jonge spits trof dit kalenderjaar nog niet raak. "En toch ben ik niet ontgoocheld in hem", aldus Jacobs. "Integendeel, ik heb hem gezegd dat hij het als targetman goed gedaan heeft."

Hij kopte inderdaad heel wat ballen door, had vaak één of twee verdedigers aan zijn lijf hangen, maar een spits wordt natuurlijk beoordeeld op doelpunten. "Ik weet ook dat Romelu zich zorgen maakt over de kans die hij miste, maar er zijn wedstrijden geweest waarin hij wel scoorde en waarin ik hem minder goed vond dan vandaag."

"Een doelpunt is zijn drijfveer. Als hij niet scoort, zit hij daarmee. Op dit moment is hij ontgoocheld, maar als we het goed besproken hebben, kan hij het ook wel weer laten rusten."

Bron: De Morgen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.