Dries Mertens: "Anderlecht is beter dan Ajax"

ZATERDAG, 5 FEBRUARI 2011, 16:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dries Mertens maakt momenteel het mooie weer bij Utrecht in Nederland. In die mate zelfs dat Ajax hem wou binnenhalen als vervanger van Luis Suarez. "Maar Anderlecht is en blijft altijd mijn favoriete club."


De prestaties van Mertens zijn ook bij Anderlecht niet onopgemerkt gebleven. Al zal paars-wit net als Ajax terug deinzen van de transferprijs die Utrecht vraagt: 7.5 miljoen euro. Nochtans zegt Mertens niet direct neen tegen een terugkeer naar de club waar hij in zijn jeugd al speelde.

"Ik speelde er van mijn zevende, al mijn vrienden zijn fan van Anderlecht", zo vertelt Mertens in De Morgen. "'Stel je voor dat je daar speelt, dat wij voor jou supporteren', zo zeggen ze mij. Dat speelt mee in de keuze. Het Nederlands voetbal ligt me wel beter dan het Belgische. Maar het blijft natuurlijk Anderlecht."

Te klein

Bij Anderlecht werd Mertens indertijd doorgestuurd omwille van zijn kleine gestalte (1m69). Tot rancune heeft dit bij Mertens echter niet geleid. "Ik zou mezelf ook doorgestuurd hebben. Er is een verschil tussen een technisch onderlegde speler die wordt omver gelopen en een gelijkaardige speler die niet wordt opzijgezet."

"Anderlecht bood me ook de kans om me te laten behandelen met groeihormonen, zoals Messi bij Barcelona. 'Dat doen we niet', zei mijn vader meteen. Terecht, je leest alleen de positieve kanten van zo'n behandeling", aldus Mertens.

Ajax - Anderlecht

Eind deze maand ontmoet Anderlecht Ajax in de Europa League. Mertens gelooft absoluut in een overwinning van Anderlecht. "Op dit moment is Anderlecht gewoon beter dan Ajax. De Amsterdammers zijn dit jaar niet wat ze moéten zijn. Buiten Polak heeft Anderlecht iedereen aan boord gehouden. Het is een echt team, dat gaat winnen van Ajax in Europa."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.