Suarez: "Meer spelen of een oplossing vinden"

VRIJDAG, 4 FEBRUARI 2011, 10:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds zijn prachtgoal tegen Hajduk Split begon Matias Suarez vijf keer op de bank. De Argentijn wordt er stilaan hopeloos van. "Ik weet ook niet waarom ik niet speel", aldus Suarez. "Maar ik vraag dat niet aan de coach."


Zondag op Mechelen was het wachten tot Suarez inviel alvorens Anderlecht voor enig offensief gevaar kon zorgen. "Die invalbeurt heeft me veel vertrouwen gegeven", zo vertelt Suarez vandaag in de kranten. "De manier waarop ik inviel, was de vrucht van de trainingen, waar ik elke keer alles geef."

Want het kopje laten hangen doet Suarez niet. "Als de trainer voor de wedstrijd zijn basiself op het bord zet, is het steeds een ontgoocheling en doet het pijn als ik er niet bij sta. Ik vraag me steeds af wat ik misdaan heb. Al motiveert het me ook wel om nog harder te werken om er de week erna bij te zijn."

"Voel me hier goed, maar ..."

In de zomer kwam Wolfsburg al aankloppen voor Suarez, maar tot een transfer kwam het toen niet. Wat als hij de komende maanden niet meer speelkansen krijgt? "Ik ben heel tevreden in België. Ik voel me goed in de groep, ik voel me hier ook goed met mijn familie. Maar wat het voetbal betreft, zit ik in een delicate situatie."

"nerzijds wil ik de mensen nog altijd graag laten zien waarom ik naar België gekomen ben. Maar anderzijds wil ik als speler ook speeltijd. Als dat hier niet kan, moeten we een oplossing vinden", zo geeft hij toe. "Maar misschien is er wel een goeie offensieve ploeg mogelijk, met Boussoufa, Lukaku, Legear én Suarez."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.