Versnelt nieuwe Uefa-regel transfer Lukaku?

VRIJDAG, 4 FEBRUARI 2011, 10:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens The Independent wil Chelsea deze zomer een aantal toptalenten vastleggen alvorens de Uefa de financiële fair-playregels invoert. Dit moeten de transferexcessen aan banden leggen en worden mogelijk deze zomer al van kracht.


Verschillende jonge Europese topvoetballers worden door de krant daarom aan Chelsea gelinkt. Romelu Lukaku is natuurlijk één van hen, maar ook Eden Hazerd (20, Lille), Grégory van der Wiel (23, Ajax), Marek Hamsik (23, Napoli) en Dimitri Payet (23, Saint-Etienne) worden genoemd.

De voorbije jaren gaf Chelsea-eigenaar Roman Abramovich niet veel geld meer uit aan transfers, maar met het oog op de nieuwe regelgeving zou hij nog een keer zijn portefeuille willen open trekken om zijn team te verjongen. Maandag gaf hij nog 89 miljoen euro uit om Fernando Torres (26) en David Luiz (23) in te lijven. Dit is meer dan wat hij de voorbije drie jaar samen uitgaf aan transfersommen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.