"Lukaku kan meer dan 30 miljoen opleveren"

DONDERDAG, 3 FEBRUARI 2011, 08:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck vertelde dinsdag dat wie Romelu Lukaku wil aantrekken met 30 miljoen euro moet afkomen. Een realistisch bedrag? Het Laatste Nieuws vroeg het aan enkele makelaars. "Maar acht clubs kunnen dit betalen."


De eerste aan wie HLN de vraag voorlegt is Christophe Henrotay, de manager van Lukaku zelf. "Ik heb het er niet moeilijk mee dat hij zo'n bedrag noemt. Hoeveel er uiteindelijk zal worden betaald, zal afhangen van een aantal marktfactoren. Maar één ding is wel duidelijk: het zal niet voor 10 miljoen zijn, maar voor veel meer", zo denkt Henrotay.

Rosenthal: "Als clubs gaan bieden kan het bedrag oplopen"

Volgens Ronny Rosenthal, als makelaar gevestigd in Engeland, komen er niet veel clubs in aanmerking om zo'n bedrag op te hoesten. "Dan heb je het over vier clubs in Engeland: Chelsea, Liverpool, Manchester City en Manchester United. Barcelona en Real Madrid kunnen dat bedrag ook betalen. Plus de twee Milanese clubs. Dat maakt acht en dan ben je echt uitgepraat", zo weet hij.

"Herman Van Holsbeeck kan 30 miljoen vragen. Lukaku is zijn beste speler, dat is normaal. Maar het is moeilijk te zeggen wat de waarde van Lukaku is. De markt bepaalt de waarde van een speler. Maar als Lukaku zich verder ontwikkelt zoals hij nu bezig is, komt er straks misschien wel één van de genoemde clubs met 40 miljoen. Zeker als er meerdere clubs geïnteresseerd zijn en gaan bieden, kan de transferprijs aardig oplopen. Dan kan het zelfs meer dan 30 miljoen worden."

Vaesen: "Van Holsbeeck gaat voor best mogelijke deal"

Ex-doelman Nico Vaesen is nu als makelaar actief en richt zich vooral op de Engelse markt. "Herman Van Holsbeeck probeert er uiteraard de best mogelijke deal uit te slepen. 30 miljoen vragen betekent ook niet altijd dat je dat bedrag meteen verwacht. Je kan daar onder gaan en er later bepaalde percentages bij krijgen als de speler in kwestie doorgroeit of prijzen pakt."

Vaesen denkt wel dat Lukaku het gevraagde bedrag zal opleveren. "Als hij zich zo blijft ontwikkelen wel ja. Zoals het nu in het voetbal evolueert, hangt het er ook maar vanaf wanneer Anderlecht Lukaku verkoopt. We spreken nu over 30 miljoen, maar over vier of vijf jaar kan dat 60 miljoen zijn", aldus Vaesen.

Vaesen verwacht overigens dat Lukaku naar Engeland zal vertrekken. "De bedragen waarover we praten, kunnen alleen betaald worden door de Engelse topclubs. Maar Lukaku is ook voor de Premier League gemaakt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.