Van Holsbeeck sprak op Canvas over transfers

WOENSDAG, 2 FEBRUARI 2011, 08:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck was gisterente gast in Reyers Laat op Canvas. Hij sprak er over de voorbije transferperiode en liet weten dat paars-wit een bod van Chelsea op Lukaku heeft geweigerd en Polak 2.5 miljoen opgeleverd heeft.


Over Jan Polak

In de kranten circuleerden gisteren de bedragen van twee en drie miljoen euro, Van Holsbeeck bevestigde in Reyers Laat dat de transferprijs uiteindelijk er middenin lag. Ook lijkt hij het een goede zaak te vinden dat de Tsjech weg is.

"Als ik op de forums lees, dan merk ik dat Polak de transfer is waarvan de supporters begrijpen dat we hem hebben verkocht. Zo maken we plaats voor een aantal talentvolle jongens in de kern."

Over Mbark Boussoufa

Van Holsbeeck ontkende dat Stuttgart maandag nog een bod gedaan heeft op Boussoufa, maar bevestigd wel dat de Duitse club interesse heeft. "Maar ze weten dat we er alles gaan aan doen om hem op Anderlecht te houden omdat hij heel belangrijk is voor de creativiteit."

"Wij willen hem een contract voor 4 of 5 jaar aanbieden, maar dan moet hij de keuze maken om tot het einde van zijn carrière bij Anderlecht te blijven. Hij heeft belooft om ten laatste binnen een week te beslissen.

Over Romelu Lukaku

"Wij willen Lukaku niet verkopen. Als er clubs bellen om te vragen naar zijn prijs, dan zeggen wij "dertig miljoen euro". Op dat moment zullen de salarissen ook zo hoog liggen, dat je dat niet kan tegenhouden."

Van Holsbeeck vertelde ook dat Chelsea Lukaku de voorbije maand wou kopen. "Maar samen met zijn enthourage (ouders, manager) hebben we beslist daar niet op in te gaan. Hij is nog niet klaar. Tijdens de volgende transferperiode gaan we de zaken terug evalueren in functie van hoe hij en zijn familie zich voelt. Maar als het van ons afhangt, zouden we hem nog graag één of twee seizoenen houden."

De volledige aflevering kan u hier bekijken.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.