"Ik houd goede herinneringen aan Anderlecht"

DINSDAG, 1 FEBRUARI 2011, 08:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jan Polak meldt vanuit Wolfsburg dat hij erg gelukkig is met zijn transfer naar de Duitse club. "Ik wou graag een laatste grote stap maken in mijn carrière. Als je naar de Bundesliga kan, moet je die kans met twee handen grijpen."


Wolfsburg ontpopte zich de voorbije jaren tot een topclub in Duitsland. In 2009 werd het landskampioen, maar dit seizoen loopt het minder. De Volkswagen-club staat slechts twaalfde, maar wil dit oplossen met enkele stevige wintertransfers.

"Ik tekende mijn contract vanmiddag samen met Patrick Helmes en Tuncay Sanli, allebei spitsen en international voor Duitsland en Turkije", zo vertelt Polak in De morgen. "Wolfsburg heeft het dit seizoen wat moeilijk, maar het is een club met grote ambities en veel potentieel.".

"De concurrentie op het middenveld zal bijzonder groot zijn, maar dat is alleen maar een extra motivatie voor mij", zo vindt de Tsjech.

"Anderlecht was een mooi hoofdstuk"

Op zijn 3.5 jaar bij Anderlecht kijkt Polak met een goed gevoel terug. "Ik houd er enkel goede herinneringen aan over. Er was even een klein misverstand met het bestuur over een transfer naar Galatasaray, maar dat raakte snel opgelost. Mijn zware blessure vorig jaar is de enige smet op mijn verblijf hier."

"Ik had met niemand problemen, iedereen was altijd zeer open tegenover mij. Mijn periode bij Anderlecht zal voor altijd een mooi stuk van mijn carrière blijven. Daarvoor wil ik iedereen bedanken: de trainers en de spelers, maar ook het bestuur van Anderlecht."

Transfersom van twee of drie miljoen euro

Over het bedrag dat Wolfsburg betaalde voor Polak verschillende de kranten vandaag van mening. De Morgen en Het Laatste Nieuws spreken van drie miljoen euro, terwijl Het Nieuwsblad gewag maakt van slecht twee miljoen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.