"Ik begreep dat Rutten me op bank zette, maar was moeilijk"

ZATERDAG, 27 APRIL 2019, 11:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Alexis Saelemaekers leeft na het ontslag van Fred Rutten weer op. Hoewel hij onder de Nederlander op de bank verzeilde, dacht hij nooit aan vertrekken, zegt hij vandaag in Het Laatste Nieuws. Ook het lachverhaal van Sclessin wil hij kaderen.

"Ik had geen probleem met Rutten", vertelt Saelemaekers. Uiteraard vond ik het niet fijn op de bank, maar ik vond het ook niet onterecht. Trainers maken keuzes en die moet je aanvaarden. Rutten zei dat ik een toekomst heb als rechtsback, maar op verdedigend vlak nog stappen moet zetten. Dat kon ik begrijpen."

Deze week lekte uit dat Rutten zich stoorde aan gelach van Saelemaekers in de catacomben van Sclessin twee weken geleden. Hij vond dit niet professioneel. "Ik ging enkel mijn vrienden van Standard groeten, dit was echt niet negatief in mijn ogen", zegt Saelemaekers hierover. "Ik zie hiervan af. Ik speel hier sinds mijn 13e. Het is niet leuk om te zien dat het zo moeilijk gaat momenteel."

"Volgens mij zit bij sommigen de mentaliteit niet juist", zoekt Saelemaekers een verklaring. "Maar ik ga altijd voluit. Het stoorde me dat sommigen zeiden dat ik op de bank terecht kwam omwille van mijn ingesteldheid. Sommigen vinden me hautain. Ik besef dat ik op het veld soms niet goed overkom, maar dit is precies omdat ik enkel aan winnen denk. Ik werk hieraan."

Hoe dan ook, de 19-jarige Belg voelt zich nog steeds prima bij Anderlecht. "Er zijn clubs die geïnformeerd hebben, maar ik wilde niet weg. Als ik ooit vertrek, is het door de grote poort.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.