Bornauw: "Belhocine is coach die we nodig hebben"

ZATERDAG, 27 APRIL 2019, 01:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na drie maanden blessureleed is Sebastiaan Bornauw helemaal terug. De verdediger zorgt voor kwaliteit achterin en is klaar voor de topper van zondag tegen Club Brugge. "Als we op ons best zijn, kunnen we Club in moeilijkheden brengen", klinkt het vastberaden.

"Club is een goede ploeg en Wesley één van de fysiek sterkste spelers in België, maar ik ga mijn voet niet terugtrekken", waarschuwt Bornauw in Het Nieuwsblad. Ook van het Brugse publiek heeft hij geen schrik. "Ze mogen gerust fluiten, dat werkt motiverend. In Fenerbahçe viseerden 3.000 Turken ons al tijdens de opwarming: formidabel."

Volgens Bornauw zal coach Karim Belhocine de jongens perfect voorbereiden om wat hen in Jan Breydel te wachten staat. "Karim is misschien de coach die dit Anderlecht nodig heeft. Hij is een meester-motivator. Rutten had andere kwaliteiten. Dat hij zo vroeg vertrok, heeft me verrast."

"Match op Standard liever uitgespeeld"

Bornauw had trouwens niet echt een band met Rutten. "Onlogisch was dat niet, want ik was maanden out met een knieblessure. Toen ik terug fit was, had hij zijn ploeg gevormd. Ik moest hem overtuigen en dat lukte. Op Standard stond ik voor het eerst in de basis."

Lang duurde die wedstrijd niet. Vuurpijlen uit het Anderlecht-vak zorgden ervoor dat de wedstrijd na een halfuur werd gestaakt. "Dat vond ik doodjammer", aldus Bornauw. "Ik begreep de woede van de fans, maar was liever tot het einde blijven strijden. Als zo'n vuurpijl bij mij neergekomen zou zijn, dan nam ik hem op en gooide ik hem buiten de lijnen. Ik wilde onze eer verdedigen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.