Vader Roef: "Imagoschade is onherstelbaar"

DONDERDAG, 25 APRIL 2019, 15:29 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Er hangt Waasland-Beveren een degradatie boven het hoofd wegens matchfixing. Davy Roef, nog altijd op de loonlijst bij RSC Anderlecht, was tijdens de feiten waarover de Geschillencommissie spreekt, doelman bij de Waaslanders en wordt ook genoemd in de zaak. Vader Luc Roef is het beu: "Wij willen inzage in het gerechtelijk dossier", zegt hij in een exclusief gesprek met voetbalkrant.com.

De wedstrijd waarover de matchfixing gaat is de wedstrijd van Waasland-Beveren tegen KV Mechelen. De dag voordien zou Davy Roef samengezeten hebben met zijn makelaar Evert Maesschalk, en dat is volgens de Voetbalbond verdacht. 

"Maar dat gesprek ging over zijn contractverlening", legt vader Roef uit, "Er is nooit aan mijn zoon gevraagd om een match te fixen. Dit is laster en eerroof van bepaalde persmensen. Het is hoog tijd dat er helderheid komt in dat hele dossier. Mijn zoon heeft al genoeg imagoschade opgelopen en die is onherstelbaar.  We hebben onze advocaat opdracht gegeven om inzage te krijgen in het hele dossier."

Bron: voetbalkrant.comanderlecht-online forum