Rutten: "Alle begrip voor woede fans"

MAANDAG, 8 APRIL 2019, 07:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Ook Fred Rutten krijgt dit team niet op de rails. Op zijn persbabbel na de partij tegen Antwerp vertelde de Nederlander dat zijn club meer verdiende dan een nederlaag en dat hij de onvrede van de fans begrijpt. "Als ik een seizoenskaart had, dan zou ik ook diep teleurgesteld zijn."

Rutten begon zijn persconferentie met een analyse van de wedstrijd. "We begonnen goed. We speelden een uitstekende eerste helft, op de laatste vijf à zes minuten voor de rust na. Na de tegengoal waren we even de kluts kwijt. Na de rust waren we niet meer bij machte om nog kansen te creëren. Antwerp was toen heel goed georganiseerd en speelde erg gesloten. We hadden niet meer de creativiteit om oplossingen te vinden. Dan krijg je nog een goal tegen en dat is zuur." 

"We verdienden meer dan een nederlaag", zo vindt Rutten. "Maar we kunnen er niets aan veranderen. Dit soort momenten maakten we al vaker mee dit seizoen. We moeten onszelf bij elkaar rapen en naar de volgende wedstrijd toewerken."

"Ik zou ook diep teleurgesteld zijn"

"Ik heb alle begrip voor de woede van de fans", antwoordde Rutten toen hij een vraag kreeg over de onvrede bij de supporters. "Bij een club als Anderlecht hebben de mensen bepaalde verwachtingen. Als wij dat een heel jaar lang niet kunnen waarmaken, behalve de eerste drie, vier matchen van het seizoen, dan is dat enorm teleurstellend. Als ik een seizoenskaart zou kopen, dan zou ik ook diep teleurgesteld zijn."

"Ik vind trouwens dat de fans achter ons stonden tijdens de wedstrijd. Gezien de huidige situatie mogen we absoluut niet klagen over onze supporters."

"Mentaal oplapwerk"

Wat nu? Kan Rutten veel veranderen aan zijn ploeg? "Ik moet de komende dagen ons voorbereiden op de volgende wedstrijd. Alles wikken en wegen. Op de trainingen zullen we zien wie er echt meewil. Mentaal moeten we ons telkens weer opkrikken. Ik voel me ook diep teleurgesteld. Maar over 24 uur ben ik wel weer bij machte om dit team weer fris te krijgen in het hoofd met het oog op de wedstrijd van vrijdag."

Antwerp kreeg twee dagen meer rust. Kan dat een probleem geweest zijn? "Dat zijn feiten, maar het is flauw om dat aan te halen. Ik zie dat niet als een excuus. Ik maakte het zelf ook mee in het verleden. Dit mag nooit een excuus zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.