"Anderlecht is Anderlecht niet meer"

MAANDAG, 1 APRIL 2019, 21:17 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Enkele maanden na de aanstelling van Hein Vanhaezebrouck kwam het nieuws naar buiten dat RSC Anderlecht ging verkocht worden. Een ondankbare situatie voor een trainer die in zijn beginperiode zit bij een club.

Hein Vanhaezebrouck had zich zijn passage bij RSC Anderlecht helemaal anders voorgesteld. Hij geeft ook toe dat indien hij toen had geweten dat Anderlecht ging verkocht worden, hij nooit zou gestart zijn.

"Dat zou niemand gedaan hebben", zegt hij, "Die overname heeft voor heel veel problemen gezorgd. Zoals bij de transfers. Had ik het geweten, ik was er nooit aan begonnen. Volgens mij is dit één van de minst geslaagde overnames in de geschiedenis van overnames van topclubs."

Vanhaezebrouck ziet ook grote verandering bij paars-wit en een club die zijn identiteit aan het verliezen is. "Er zijn al veel slachtoffers gevallen, waaronder ik. Het is voor iedereen moeilijk. En er zijn ook nog mensen die wachten op hun afrekening. De club is niet meer dezelfde als een jaar geleden. Ze moeten alleen nog de naam veranderen en dan blijft er niets meer over van het Anderlecht van de voorbije jaren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.