"Zoiets verwacht je bij FC Kampioenen, niet bij Anderlecht"

MAANDAG, 1 APRIL 2019, 20:24 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het gerucht deed al een paar keer de ronde: Marc Coucke die tijdens de rust komt tactische richtlijnen geven. Hein Vanhaezebrouck zegt dat dat effectief een paar keer is gebeurd. Tot zijn eigen grote verbazing: "Zoiets kan echt niet."

Dat Vanhaezebrouck en Marc Coucke geen beste vrienden waren is al langer geweten. Maar de ex-coach haalt nu wel heel hard uit naar de voorzitter. Volgens hem ligt ook diezelfde voorzitter aan de basis van het ontslag van Vanhaezebrouck. 

"Een geluk voor mij dat we vorig seizoen nog goed hebben kunnen afsluiten anders was het dan misschien al gedaan. In feite waren ze gewoon aan het wachten tot ik zou falen. Enkele maanden later was het dan zover. Tot mijn grote verrassing, we stonden wel nog altijd vierde op dat moment. En dan nadien lees je dat ze met moeite play-off 1 halen."

"Een week voor mijn ontslag zeiden ze nog dat versterkingen gingen halen en sowieso gingen doorgaan. Maar dan was er een week later een impulsieve ingeving bij iemand die besliste dat hij er genoeg van had"; doelt Vanhaezebrouck op Marc Coucke.

Kleedkamer

"Er waren inderdaad momenten dat Coucke in de kleedkamer tactische richtlijnen kwam geven", gaat Vanhaezebrouck verder, "Tegen AA Gent bijvoorbeeld. We stonden bij de rust 1-0 voor. En dan komt je voorzitter binnen in de kleedkamer om de spelers te vertellen dat ze dichter bij hun man moeten spelen of meer in duel moeten gaan. Gelukkig hebben mijn assistenten mij toen rustig gehouden. Zoiets is onvoorstelbaar en kan echt niet en verwacht je al zeker niet bij Anderlecht."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.