Rutten: "Dit is misschien mijn moeilijkste klus als coach"

DINSDAG, 5 MAART 2019, 16:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Fred Rutten is intussen twee maanden coach van Anderlecht. Zijn hand is zichtbaar en de punten komen, maar echt vlot loopt het nog niet. "Met Anderlecht heb ik wel een uitdaging te pakken, hoor", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine. "Dit is misschien wel mijn moeilijkste klus als coach tot nu toe."

Voor Anderlecht werkte Rutten kort in Israël en in Dubai. Maar Anderlecht, dat is het echte werk. "Nu ik bij Anderlecht zit, weet ik wat ik miste in Dubai. Ik wil spelers helpen om zich te ontwikkelen, het maximale van ze eisen, een ploeg bouwen en presteren. Ik zit nu in een fase waarin ik enkel nog dingen doe die ik leuk vind. Ik doe het niet meer voor geld of glorie, maar voor de uitdaging. En hier heb ik er één te pakken, hoor."

Wie verwacht dat dat Rutten van meet af aan voor een hele ommekeer zou zorgen, kwam bedrogen uit. Kan ook niet, zegt Rutten. "Wie denkt dat een trainer die halfweg het seizoen binnenkomt meteen alles naar zijn hand kan zetten, kent er niets van. Je bent bijvoorbeeld afhankelijk van de fysieke staat van een spelersgroep en daarop had je zelf geen invloed", aldus Rutten.

Rutten stelt wel duidelijk dat de batterij van de spelers in optimale conditie verkeerde. Alleen vraagt zijn manier van spelen een andere afstelling. "Ik ben een coach die staat voor positiespel. Als mijn voorganger daar minder aandacht aan besteedde, dan krijgen de spelers onder mij te maken met een andere belasting van de spieren. Maar met de conditie van de spelers was niets mis."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.