Santini: "Standard-fans zullen me niet uit mijn lood slaan"

ZONDAG, 3 FEBRUARI 2019, 09:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Standard - Anderlecht is altijd een speciale wedstrijd en voor Ivan Santini nog een tikkeltje meer. De Anderlecht-spits kende twee mooie jaren in Luik. Hij vreest geen 'warme' ontvangst, maar mochten de Standard-fans hem viseren, zal hem dat niet deren.

Ivica Mornar (een spandoek met de boodschap 'Wij behandelen verraders zoals in jouw land) en Steven Defour (de tifo met een onthoofde Defour) kregen het bij hun terugkeer zwaar te verduren. "Ik was erbij toen met die tifo van Defour", vertelt Santini in Het Nieuwsblad. "Dat was er ver over. Maar mocht men zoiets voor mij maken, het zou me niet uit mijn lood slaan."

Santini houdt heel wat goede herinneringen over aan zijn Luikse jaren. "Mijn eerste kindje werd er geboren en we wonnen de beker. Hoe de uitzinnige Standard-fans ons toen opwachtten, dat zal ik nooit vergeten. Verdediger Kosanovic is één van mijn beste vrienden en ook met de kinesisten en sommige bestuurslui heb ik nog een goede band. Ze vroegen me in de zomer echter niet om terug te keren."

Santini is uiteraard Defour niet. "Maar mocht men me uitfluiten, zal me dit extra motiveren. De Standard-fans mogen doen wat ze willen, het stoort me niet. Ik hou wel van een broeierige sfeer. Ik de heenwedstrijd was ik niet van plan om te juichen als ik scoorde. Tot ik de winning goal scoorde met dat mooie vluchtschot. Toen had ik mijn emoties niet meer onder controle."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.