Deze 31 oud-Anderlecht-spelers maakten wintertransfer

ZONDAG, 3 FEBRUARI 2019, 09:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Maar liefst 31 oud-spelers van Anderlecht wisselden in januari van werkgever. Waar spelen onder meer Matias Suarez, Mbark Boussoufa, Roland Lamah, Jonathan Legear en Andy Kawaya voortaan? U leest het hier.

Samuel Armenteros
Bij Anderlecht:
John van den Brom haalde Armenteros in de winter van 2013 van Heracles naar Anderlecht. Na een half jaar mocht hij alweer opkrassen.
Winter 2019: Na een uitleenbeurt van een jaar keert Armenteros van de Portland Timbers terug naar Benevento. In de MLS scoorde hij acht keer in 28 wedstrijden. Sinds zijn terugkeer bleef hij twee keer 90 minuten op de bank bij de club uit de Serie B.

Bruno Baras
Bij Anderlecht:
Goede prestaties bij de U21 leverden Baras een jaar of tien geleden als 17-jarige een profcontract op. Hij haalde de A-kern, maar speelde niet.
Winter 2019: Baras ruilde afgelopen maand Temse uit de tweede amateurklassen voor Bornem, dat een divisie lager speelt.

Zorhan Bassong
Bij Anderlecht:
De Canadees Bassong ruilde op zijn achttiende de jeugdopleiding van Anderlecht voor die van het Franse Lille.
Winter 2019:De linksachter ruilt Lille voor Cercle Brugge. Hij tekent er voor anderhalf seizoen.

Antoine Bernier
Bij Anderlecht:
Bij Anderlecht raakte Bernier niet verder dan de U21. Afgelopen zomer verkaste hij naar Antwerp.
Winter 2019:Bij Antwerp kwam Bernier niet aan spelen toe. De Great Old verhuurt hem tot het einde van het seizoen aan Lierse Kempenzonen in de eerste amateurklasse. In zijn eerste wedstrijd speelde hij 90 minuten.

Mbark Boussoufa
Bij Anderlecht:
Van 2006 tot 2011 was Boussoufa één van de smaakmakers bij Anderlecht. Hij werd drie keer verkozen tot Profvoetballer van het Jaar en won twee Gouden Schoenen.
Winter 2019:Boussoufa zat sinds de zomer zonder club, maar tekende op 3 januari een contract bij Al Shabab in Saudi-Arabië.

Gohi Bi Cyriac
Bij Anderlecht:
Arriverend met een zware knieblessure kon Cyriac het nooit waarmaken bij Anderlecht. In drie jaar scoorde hij amper elf keer.
Winter 2019: Amper vijftig speelminuten verzamelde Cyriac voor de winterstop bij Sivasspor. Die club verhuurt hem nu tot juni aan Giresunspor, een club uit de Turkse tweede klasse.

Habib Daf
Bij Anderlecht:
Deze Senegalees maakte indruk tijdens het Viareggio-toernooi van 2013. Anderlecht liet hem na dat seizoen echter naar Charleroi gaan.
Deze winter:Na een half jaar in de Turkse tweede klasse bij Altay, waar hij niet aan de bak kwam, verkaste de middenvelder deze winter naar Al-Orobah in Saudi-Arabië.

Sebastian De Maio
Bij Anderlecht:
In de zomer van 2016 moest De Maio de nieuwe patron van de Anderlecht-defensie worden. Hij ging echter meteen in de clinch met coach René Weiler en voelde zich niet thuis in Brussel. Na amper een maand trok hij alweer naar Italië.
Winter 2019:De Maio zat dit seizoen vooral op de bank bij Bologna. Hij wordt tot juni verhuurd aan Udinese. Afgelopen weekend kwam hij nog niet van de bank.

Tom De Sutter
Bij Anderlecht:
In 4,5 jaar Anderlecht scoorde De Sutter tussen januari 2009 en 2013 liefst 48 keer. Toch was hij nooit eerste keuze.
Winter 2019:Nadat hij in de zomer niet weg raakte, ontbond Lokeren op 1 september zijn contract. Na enkele weken te hebben meegetraind, tekende de spits in januari een overeenkomst bij Oostende. Hij scoorde bij zijn debuut.

Seydina Diarra
Bij Anderlecht:
In 2012 was hij nog een uitblinker in de NextGen Series, de voorloper van de Youth League. Een doorbraak bij Anderlecht zat er niet in. Na dat seizoen trok hij naar NEC.
Winter 2019: Na een half jaar in de Bulgaarse eerste klasse tekende Diarra deze winter bij RWDM in de eerste amateurliga. In zijn eerste drie wedstrijden was hij invaller. 

Diogo
Bij Anderlecht:
In de zomer van 2011 trok Anderlecht de voormalige Braziliaanse jeugdinternational Diogo aan. Hij kwam niet verder dan één bekerwedstrijd en eind 2011 werd zijn contract ontbonden.
Winter 2019: Sinds 1 januari zit de 29-jarige linksback zonder club nadat zijn contract bij Ferroviária ten einde liep.

Idrissa Doumbia
Bij Anderlecht:
René Weiler liet de 18-jarige Doumbia in augustus 2016 debuteren tegen Moeskroen. Vorig seizoen volgde een uitleenbeurt aan Zulte Waregem en in juli een definitieve transfer naar Ahmat Grozny.
Winter 2019: Na amper een half jaar in Rusland telde Sporting Lissabon enkele miljoenen neer voor Doumbia. Sinds zijn komst haalde hij de wedstrijdkern nog niet.

Nathan Kabasele
Bij Anderlecht:
Als 17-jarige maakte Kabasele een grootse entree door in de thuiswedstrijd tegen Bergen eigenhandig een 0-2-achterstand recht te zetten. Daarna volgden heel wat uitleenbeurten en kansen bij Anderlecht, maar nergens liep het goed.
Winter 2019: Na mislukte avonturen bij een Turkse tweedeklasser en Union vorig seizoen, tekende Kabasele in september transfervrij bij Voluntarii. De nummer laatst uit de Roemeense eerste klasse besloot in januari om zijn contract al te ontbinden.

Thomas Kaminski
Bij Anderlecht:
Anderlecht haalde Kaminski als 19-jarige en eerste doelman bij Beerschot. Hij kon Silvio Proto niet uit de ploeg spelen en nam geen genoegen met een rol als invaller. Na uitleenbeurten aan Famagusta en Kopenhagen verkocht Anderlecht hem aan Kortrijk.
Winter 2019:Bij Kortrijk ontpopte Kaminski zich tot een betrouwbaar sluitstuk. Gent haalde hem deze winter als vervanger voor Kalinic.

Kanu
Bij Anderlecht:
Met hoogtes en laagtes, zo kan je de 4,5 seizoenen van Kanu bij Anderlecht best beschrijven. 
Winter 2019: Na een half jaar bij Kortrijk, waar hij vooral bankzitter was, verkaste Kanu deze maand naar Al Raed in Saudi-Arabië. Besnik Hasi is daar momenteel trainer.

Andy Kawaya
Bij Anderlecht:
De wereld ontdekte Kawaya met een wervelende invalbeurt op Arsenal (3-3), maar daarna viel hij even snel stil. Na een mislukte uitleenbeurt aan Willem II en een zware knieblessure liet Anderlecht hem in 2017 naar KV Mechelen vertrekken.
Winter 2019:Kort na zijn transfer van KV Mechelen naar Avellino in juli ging deze laatste club failliet. Na een half jaar zonder club tekende Kawaya enkele dagen geleden bij Cultural Leonesa, de nummer vijf in de Spaanse derde klasse.

Roland Lamah
Bij Anderlecht:
Als jonge kerel kreeg Lamah geen kansen bij Anderlecht. Na een succesvolle uitleenbeurt aan Roda JC verkocht paars-wit hem aan Le Mans.
Winter 2019: Na twee sterke seizoenen bij Dallas in de MLS komt de vijfvoudige Rode Duivel komend seizoen uit voor FC Cincinnati. 

Jonathan Legear
Bij Anderlecht:
Al op zijn 17e debuteerde Legear bij Anderlecht, maar het predikaat van eeuwige belofte raakte hij nooit kwijt. In 2011 verkocht Anderlecht hem aan Terek Grozny.
Winter 2019:Na anderhalf jaar bij STVV, waar hij er nooit in slaagde om een basisplaats te veroveren, verkochten de Limburgers hem aan Adana Demirspor. Bij de Turkse tweedeklasser begon hij meteen twee keer in de basiself.

Sherjill MacDonald
Bij Anderlecht:
Op zijn 16e haalde Anderlecht de Nederlander weg bij Ajax. Hij debuteerde een jaar later. De doorbraak bleef uit en na twee uitleenbeurten verkocht Anderlecht hem in 2006.
Winter 2019: Na een mislukt avontuur bij het Zuid-Koreaanse Busan IPark onderhoudt de 34-jarige spits nu zijn conditie bij de Antwerpse provincialer Lille.

Lazar Markovic
Bij Anderlecht:
Herman Van Holsbeeck toverde Markovic een jaar geleden op Deadline Day uit zijn hoge hoed. De Serviër toverde af en toe tussen de lijnen, maar kon zijn gebrek aan matchritme nooit verstoppen. Eind augustus probeerde Luc Devroe hem terug te halen, maar dat mislukte.
Winter 2019: Na een half jaar toekijken in Liverpool wisselde Markovic op Deadline Day opnieuw van club. Nu probeert hij het bij Fulham.

Evariste Ngolok
Bij Anderlecht:
als jonge kerel voetbalde Ngolok enkele jaren voor de jeugd van Anderlecht. Op zijn twintigste vertrok hij naar FC Dender.
Winter 2019:Na een half jaar zonder club tekende de Kameroener bij IBV uit IJsland. 

Stefano Okaka
Bij Anderlecht:
In het seizoen 2015-2016 scoorde Okaka 16 keer voor Anderlecht, maar na de komst van René Weiler als coach clashten de twee meteen. Anderlecht verkocht Okaka met winst aan Watford.
Winter 2019: Okaka kwam dit seizoen niet meer aan de bak bij Watford. Hij maakt het seizoen nu af bij zusterclub Udinese. In zijn eerste wedstrijd trof hij meteen raak. 

Stéphane Omeonga
Bij Anderlecht:
Omeonga schopte het bij Anderlecht tot de U21. In de zomer van 2016 trok hij transfervrij naar Avellino in de Serie B.
Winter 2019:Vorig seizoen maakte Omeonga heel wat speelminuten bij Genua in de Serie A, maar dit seizoen veel minder. Omeonga maakt het seizoen op uitleenbasis af bij Hibernian in Schotland.

Nicolas Raskin
Bij Anderlecht:
Raskin stond bij Anderlecht te boek als één van de grootste talenten van zijn lichting, maar hij koos in de zomer van 2017 voor Gent.
Winter 2019: Dit seizoen haalde Raskin de wedstrijdselectie nog niet bij Gent. Hij maakt nu de overstap naar zijn ex-club Standard.

Reynaldo
Bij Anderlecht:
De jonge Braziliaan kon zich bij Anderlecht niet doorzetten, ook niet na uitleenbeurten aan Cercle Brugge en Westerlo. In januari 2013 verkocht Anderlecht hem definitief aan Qarabag uit Azerbeidzjan.
Winter 2019: Bij Qarabag gooide Reynaldo wel hoge ogen. De club haalt hem nu terug na een mislukt avontuur bij het Turkse Adanaspor en een succesvol jaar bij Aktobe in Kazachstan.

Joher Khadim Rassoul
Bij Anderlecht:
In 2015 liep hij enkele maanden stage bij Anderlecht. Nadien tekende hij een contract bij Lokeren.
Winter 2019: De verdediger/middenvelder verliet Lokeren voor Adana Demirspor in de Turkse tweede klasse.

Samuel
Bij Anderlecht:
Ook deze Braziliaan flopte bij Anderlecht. Hij speelde in 2011 amper vijf wedstrijden en na een half jaar werd zijn contract ontbonden.
Winter 2019: De verdediger ruilt transfervrij ABC FC voor Taubaté.

Nicolae Stanciu
Bij Anderlecht:
Met 10 miljoen euro is Stanciu de duurste inkomende transfer ooit. Noch onder René Weiler, noch onder Hein Vanhaezebrouck kon hij die som rechtvaardigen. Een jaar geleden verkocht Anderlecht de spelmaker aan Sparta Praag.
Winter 2019: In Tsjechië schitterde Stanciu wel. Al-Ahli betaalde 10 miljoen euro om hem naar Saudi-Arabië te halen. 15 procent van dit bedrag vloeit naar Anderlecht.

Matias Suarez
Bij Anderlecht:
Acht seizoenen voetbalde de Argentijnse artiest voor Anderlecht. Volledig fit was hij een streling voor het oog. Zijn top beleefde Suarez in 2011-2012 met de Gouden Schoen, landstitel en verkiezing tot Profvoetballer van het jaar.
Winter 2019: Na 2,5 jaar bij Belgrano maakte Suarez eind januari de overstap naar topclub River Plate, in december winnaar van de Copa Libertadores. Bij zijn debuut scoorde hij meteen.

Idrissa Sylla
Bij Anderlecht: De grap van 2015. Anderlecht kocht hem in januari zonder hem medisch te keuren. Hij zou dat seizoen niet meer spelen. Het seizoen erna stond hij symbool voor de offensieve onmondigheid voorin. Scoorde uiteindelijk wel negen keer in 1.072 competitieminuten. In augustus 2016 kocht Anderlecht hem met winst aan QPR.
Winter 2019:Zulte Waregem haalde zijn ex-speler in januari opnieuw naar België. Bij QPR kwam hij nog amper aan de bak. Gisteren scoorde hij zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer en dat leverde meteen drie punten op.

Youri Tielemans
Bij Anderlecht:
Tielemans debuteerde als 16-jarige en werd meteen een lieveling van het Anderlecht-publiek. Anderhalf jaar geleden trok hij naar Monaco.
Winter 2019: Monaco en Tielemans beleven een moeilijk seizoen. Onder de nieuwe coach Leonardo Jardim dreigde Tielemans uit de boot te vallen. Leicester huurt hem tot juni, zonder optie tot aankoop.

John Van den Brom:
Bij Anderlecht:
De Nederlander Van den Brom was de laatste coach die Anderlecht (een tijdje) echt mooi liet voetballen. Hij won meteen de landstitel, maar in zijn tweede seizoen ging hij ten onder aan de druk.
Winter 2019: Sinds 2014 is Van den Brom coach bij AZ. In het najaar kondigde hij aan dat dit zijn laatste seizoen zou worden. Afgelopen week raakte bekend dat Van den Brom in de zomer naar Utrecht trekt. Hij doet het seizoen wel nog uit bij AZ.

Zijn we iemand vergeten? Meld het ons via de reacties onder het artikel.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.