Vanden Borre: "Ik blijf een Ket"

VRIJDAG, 29 OKTOBER 2010, 08:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zondag speelt Anderlecht tegen Genk. Voor Gazette des Sports een goede reden om eens te kijken hoe het gaat met Anthony Vanden Borre. "Ik ben niet langer de bad boy van vijf of zes jaar geleden", zo vertelt hij.


De transfer van Vanden Borre naar Genk raakte eind augustus niet tijdig afgerond, zodat hij pas vanaf januari voor de Limburgers mag spelen. Intussen werkt hij keihard in alle luwte, maar aan de vooravond van de topper tussen Genk en Anderlecht spreekt hij toch met de pers.

"Ik ben 23 nu en wil vanaf nul beginnen. Ik heb nog een hele carrière om weer naar het buitenland te trekken. Mijn keuze voor RC Genk bewijst ook dat ik niet alleen naar het geld kijk", zo legt hij uit.

"Aanbod van Standard geweigerd"

Vanden Borre werd deze zomer gelinkt aan verschillende clubs. Onder meer Standard wou hem graag inlijven. "Maar ik blijf een Brusselse ket. Ik ben opgegroeid naast het stadion. Daarom heb ik dat bod ook geweigerd."

Ei zo na tekende hij bij Keulen, maar dat sprong op het laatste moment af. "De deal was 95 procent rond. Maar er was nog een oefenmatch tussen Anderlecht en Keulen. Toen heeft een bestuurslid van Anderlecht Keulen afgeraden om mij een contract te geven."

"Waarom hij dat deed? Wat had hij te winnen? Ik heb er geen idee van. Zo begrijpen de Anderlecht-supporters meteen waarom ik niet opnieuw in Brussel speel."

"Vercauteren is mijn tweede vader"

Zo kwam hij dus bij Genk en Frank Vercauteren terecht. "Vercauteren is als een vader voor mij. Hij heeft me bij Anderlecht als eerste een kans gegeven in het voetbal. We hebben wel eens ruzie gehad. Maar welke vader heeft dat niet met zijn zoon?"

Vanden Borre geeft ook toe dat het familiale aspect een rol speelde in zijn terugkeer naar België. "Mijn familie en vader zijn één van de redenen waarom ik terugkwam. Nu ziet hij me meer en is hij gerust. Na de dood van mijn moeder liep het voor geen meter en wou ik stoppen met voetballen. Maar mijn zus praatte me om."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.