Zwak Anderlecht sleept zich ronde verder

WOENSDAG, 27 OKTOBER 2010, 23:26 - Skyhawk

Anderlecht is zonet ontsnapt aan de uitschakeling in de beker van België. Een ontzettend zwak Anderlecht had tegen derdeklasser URS Centre strafschoppen nodig. De score na 90 minuten, en ook na verlengingen, was 2-2.

De thuisploeg opende al na 10 minuten de score via Delaby. Anderlecht kon niet reageren, maar sloeg er toch in te scoren via Chavarria. De tweede helft bracht geen beterschap en de landskampioen kwam opnieuw op achterstand via opnieuw Delaby. Paars-wit kon geen enkele uitgespeelde aanval opzetten, maar kon toch weer gelijk maken via Gillet. Toch ontsnapten de bezoekers nog meermaals: geklungel achterin zette de deur keer op keer open voor Centre. Gelukkig genoeg kwamen ze niet tot scoren en zo sleepten de Brusselaars zich naar verlengingen.

Opnieuw geen beterschap tijdens dit extra half uurtje. Anderlecht probeerde wel, maar kwam niet tot echte grote kansen. Tot overmaat van ramp moesten ze de laatste minuten met negen man volmaken. Biglia viel uit met een blessure en kon niet meer gewisseld worden. Suarez pakte een tweede keer geel. Centre verzuimde echter te profiteren.

Een zwakke landskampioen haalde de penalties en dit keer ging het niet mis. Kljestan, Kanu, Bernardez en Lukaku scoorden hun elfmeter, terwijl Schollen die van Stilmant pakte en Le Part op de lat mikte. Na een 1-4 was de kwalificatie alsnog binnen...

Doelpunten: 11' Delaby (1-0), 23' Chavarria (1-1), 45’ Delaby (2-1), 50’ Gillet (2-2)

URS Centre: Tangara, N’Diaye, Charlier, El Khanchaf (73’ Cavallo), Chebaiki, Stilmant, Habdas, Nicaise, Delaby, Gomez Monteiro (59’ Le Part), Kalulika

Anderlecht: Schollen, Gillet, Juhasz, Bernardez, Lecjaks, Kouyate (46’ Biglia), Kljestan, Kanu, Suarez, Chavarria (66’ Lukaku), Badibanga (110’ Kabananga)

Gele kaarten: 42’ Suarez, 45’ Nicaise, 60’ Juhasz, 75’ Kanu, 113’ Stilmant, 115’ Suarez

Rode kaart: 115’ Suarez (2 x geel)