De blessures van Deschacht

DINSDAG, 26 OKTOBER 2010, 09:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds Olivier Deschacht in 2001 zijn debuut maakte voor Anderlecht, was hij nog maar zelden geblesseerd. Het Nieuwsblad maakte een overzicht van zijn blessures.


Februari 2003: open wonde hiel
Deschacht heeft zich in de ploeg geknokt, maar loopt een open wonde op aan de hiel en mist daardoor het Uefacup-duel met Panathinaikos. Na één match keert hij al terug tegen Moeskroen.

Februari 2004: contractuur bil
Bondscoach Aimé Athuenis wil Deschacht tegen Frankrijk zijn eerste basisplaats als Rode Duivel gunnen. De linksback moet de selectie verlaten met een contractuur in de bil. Bij Anderlecht mist hij geen match.

December 2004: blokkage rug
In de Champions League-match tegen Inter Milaan (foto rechts) loopt Deschacht een blokkage op in de rug. Hij mist drie dagen later de topper tegen Club Brugge.

Januari 2008: scheurtje knieband
Deschacht loopt zijn tot dan toe langste blessure ooit op. In de wedstrijd tegen Lokeren verdraait hij zijn knie en loopt een scheurtje in de mediale band op. De verdediger is zes weken out en mist vijf competitiematchen. Jelle Van Damme pakt zijn plaats in, maar eens hersteld, staat Deschacht snel weer in de ploeg.

Oktober 2009: scheurtje adductoren
Ook Dick Advocaat roept Deschacht op voor de Rode Duivels. Op Club Brugge loopt de linksachter evenwel een scheurtje in de adductoren op. Hij mist de interlands tegen Turkije en Estland.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.