"Er wacht Deschacht een zware revalidatie"

DINSDAG, 26 OKTOBER 2010, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Olivier Deschacht reageerde nog niet op zijn zware enkelblessure. De aanvoerder is nog te aangeslagen. Ook clubdokter Kristof Sas wil pas na de operatie spreken. De Morgen zocht dus Bondsdokter Kris Van Crombrugge voor uitleg.


"De zwaarte van de blessure hangt af van de diepte én de locatie van het letsel", zegt Van Crombrugge. "Op de scannerbeelden kun je wel wat zien, maarvaak weet je pas na de operatie meer. Zijn er losse fragmentjes kraakbeen? Hoe zit het met de ligamenten."

"Een herstelperiode van vier maanden lijkt me realistisch. Je moet een zestal weken rekenen waarin je niet op de voet mag steunen, daarna is er een drietal maanden nodig voor de regeneratie van het kraakbeen. Hoe dan ook gaat het om een zware revalidatie."

Volgens Van Crombrugge is het moeilijk in te schatten hoe lang Deschacht effectief last zal blijven ondervinden. "De scannerbeelden staan vaak in contrast met de last nadien. Sommigen hebben lang last van een op zich geringer letsel, anderen herstellen dan weer sneller van een zwaardere kraakbeenblessure. Dat is erg individueel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.