Iakovenko: "Heb Jacobs een hand gegeven"

DINSDAG, 26 OKTOBER 2010, 08:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor Anderlecht - Westerlo wou Sacha Iakovenko niet met de pers praten, erna deed hij dat wel. "Ik weet dat ik nog geapprecieerd word door de Anderlecht-fans", zo vertelt de door Anderlecht verhuurde speler in Het Nieuwsblad.


"Bij Anderlecht was Herman Van Holsbeeck van mening dat ik niet regelmatig genoeg was. Vorig seizoen bij Westerlo scoorde ik elf keer, gaf ik tien assists en had ik altijd goeie punten. Hebben ze die matchen niet gezien?", vraagt Iakovenko zich af.

"Ik begrijp niet waarom Anderlecht mij heeft weggestuurd. Het enige wat ik begin dit seizoen te horen kreeg, was dat de trainer niet meer op mij rekende. Samen met Bulykin en Losada moest ik met de B-kern trainen, maar de trainingen op het synthetische veld hebben mijn hamstringblessure verergerd. Ik heb drie maanden verloren."

Toch toonde Iakovenko zich zondag niet rancuneus tegen Ariël Jacobs. "Ja, ik heb hem een hand gegeven. We zijn toch mensen? Wie weet werken we ooit weer samen", heeft Iakovenko de hoop nog niet op gegeven om ooit in het Astridpark aan de bak te komen.

Liever Westerlo dan Oekraïnse topclubs

In het tussenseizoen wou Anderlecht Iakovenko definitief verkopen, maar de speler zelf sloeg alle aanbiedingen af. "Lokeren en Gent deden mij een voorstel maar bleven wachten tot het einde. Mijn makelaar had ook contacten in Duitsland en Nederland en ik weigerde twee Oekraïense topclubs."

Dus trok hij eind augustus terug naar het Kuipje. "Daar voel ik me goed. Bij Anderlecht is het meestal zelfs makkelijker werken dan bij Westerlo. Je wordt er omringd door betere spelers."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.