Proto hoopt op comeback bij Rode Duivels

MAANDAG, 25 OKTOBER 2010, 12:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Silvio Proto keept al even op hoog niveau. Gisteren pakte hij weer uit met twee cruciale reddingen. "Als keeper van Anderlecht moet je niet gewoon ballen pakken die iedereen kan pakken", lachte Proto. "Soms moet je mirakels doen."


"Chavez stond echt op een meter voor mij, maar reflexen op de lijn zijn mijn sterke punt. Ik wacht altijd tot het schot vertrekt en dan spring ik. Ik ben een explosieve doelman. Natuurlijk ben ik niet onfeilbaar en ga ik nog fouten maken, maar ik zit in een goeie periode", legt Proto uit in Het Nieuwsblad.

De doelman beseft dat hij stilaan in zijn beste vorm zit. "Wellicht maak ik één van de beste periodes in mijn carrière door. Bij La Louvière was ik indertijd ook goed, maar toen was ik nog onervaren. Nu ben ik een stuk completer."

"Wil nummer 1 worden bij Rode Duivels"

Met zijn sterke prestaties hoopt Silvio Proto zich opnieuw te kunnen opwerpen als nationale doelman, zeker nu Logan Bailly in een moeilijke periode zit.

"Natuurlijk wil ik nummer 1 worden bij de nationale ploeg. Ik blijf er voor werken en als de coach mij kiest zal ik er staan, maar ik wil niet per se profiteren van de moeilijke periode van Bailly", zegt Proto.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.