Frutos: "Lukaku komt er wel bovenop"

DONDERDAG, 21 OKTOBER 2010, 15:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vier jaar speelde Anderlecht tegen AEK Athene in de Champions League. In beide partijen scoorde toen Nicolas Frutos. Reden genoeg voor Het Laatste Nieuws om hem op te zoeken. "Jammer dat ik de wedstrijd zelf niet kan bijwonen."


Vanuit Argentinië volgt Frutos Anderlecht nog op de voet. "Op internet vind ik vaak livebeelden van de matchen. Soms vallen die uit, maar dan vind ik wel ergens het Franse radiocommentaar terug", aldus Frutos.

De ex-spits weet dan ook dat het stroef loopt bij Anderlecht. "In voetbal wil je altijd winnen, maar soms lukt dat niet. Daar moet je doorheen en dat kan maar op één manier. Anderlecht moet nu mentaliteit tonen. Ik hoop dat er verandering komt."

"Lukaku zal nu veel leren"

Als doelpuntenmaker werd Frutos in het Astridpark opgevolgd door Romelu Lukaku. Ook deze laatste heeft het echter moeilijk momenteel. "Dat is toch maar normaal. Die jongen is nog altijd maar 17, hij combineert het voetbal bovendien nog altijd met de school. Alleen fysiek al is dat niet makkelijk."

"Zeker als de ploeg niet goed draait, mág je niet van hem verwachten dat hij er elke match staat. Maar hij zal uit deze periode veel leren. Zijn beste niveau komt terug, daar moet je niet aan twijfelen. Hij komt er wel bovenop. Hij zal meer leren van deze moeilijke momenten dan van de mooie momenten."

"Biglia wil absoluut niet vertrekken"

Met veel van zijn oud-ploegmaats heeft Frutos nog geregeld contact. Zo ook met Lucas Biglia, die volgens Frutos goed zit bij Anderlecht. "Lucas wil niet absoluut weg bij Anderlecht. Maar als hij speelt zoals vorig seizoen, zal zijn moment wel komen. Als hij vertrekt, moet Lucas niet alleen naar een beter kampioenschap, maar ook naar een goeie club."

"Als je ziet wat Nicolas Pareja overkomen is, is dat niet makkelijk. Hij ging naar Espanyol, maar dat moest hem deze zomer uit financiële nood verkopen. Toen hij Argentinië verliet, zal Nico wel nooit de bedoeling gehad hebben om in Moskou terecht te komen."

"Kan zelf nog steeds niet voetballen"

Frutos is momenteel aan de slag als jeugdverantwoordelijke in Santa Fé. Zelf meevoetballen zit er nog steeds niet in. "Soms speel ik eens vijf minuutjes mee, maar dan speelt mijn achillespees de volgende dag weer op. Ik moet me echt leren beperken tot het voordoen van de oefeningen."

"In de zeven maanden dat ik niet meer gevoetbald heb, ben ik zes kilogram verloren. Zuiver spiermassa. Die probeer ik nu weer terug te krijgen met fitnesstrainingen. En ik heb een fiets gekocht. Ik moet weer aan sport kunnen doen, want anders word ik gek."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.