Jacobs: "Snel scoren om vertrouwen te tanken"

DONDERDAG, 21 OKTOBER 2010, 08:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs hoopt dat zijn ploeg vanavond de negatieve spiraal kan doorbreken. "We moeten de voorbije competitienederlagen nu uit ons hoofd zetten", zo vertelde hij op de persbabbel. "We moeten winnen, wat normaal is bij 0 op 6."


"Wij moeten de knop omdraaien na Cercle, maar een omslag heb je niet in de hand. De wil bij de spelers is er, alleen is de vertaling naar kwaliteit op het veld brengen er momenteel niet", aldus Jacobs. "Het ideale zou zijn snel zelf een doelpunt scoren om zo vertrouwen te tanken."

De Anderlecht-coach gelooft ook nog steeds in kwalificatie. "Voor de tweede plaats in de groep kan alles nog. De competitie is pas gedaan als we ons mathematisch niet meer kunnen plaatsen. We zullen er alles aan doen om de EL-competitie open en spannend te houden tot de laatste speeldag."

AEK Athene belooft alvast een moeilijke opdracht te worden vanavond. Na een aarzelend seizoensbegin met een trainerswissel lijkt de club nu de juiste vorm gevonden te hebben. "AEK Athene is een ervaren en lepe ploeg die voor een punt naar Brussel zal komen, maar er stiekem drie weer wil meepakken naar Griekenland. Het is moeilijk om te voorspellen hoe de wedstrijd zal verlopen, we moeten om te beginnen vooral de slag op het middenveld proberen te winnen."

Bron: rsca.be en sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.