Van Holsbeeck: "Nu is het even niet plezant"

DINSDAG, 19 OKTOBER 2010, 18:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dat het niet goed loopt bij Anderlecht, beseft ook Herman Van Holsbeeck. In Het Nieuwsblad gaat hij dieper in op enkele problemen. "Er is maar één manier om hier uit te komen. Dat is samenwerken met de coach om het tij te keren."


"We spelen verkrampt en zonder vertrouwen"

Van Holsbeeck beseft dat Anderlecht dit seizoen nog niet bracht wat zou moeten. "Enkel tegen Lokeren, waar we dan nog met een halve invallersploeg speelden, speelden we goed. Er is gezegd dat Anderlecht in deze competitie zelfgenoegzaam speelde. Dat is nu omgeslagen in in verkramptheid. Het vertrouwen is weg."

Toch staat Jacobs niet ter discussie, zelfs niet als er donderdag weer verloren wordt. "Nul op negen in de Europa League zou moeilijk zijn, dat geef ik toe. Maar ik herhaal wat de voorzitter zegt: ook als we verliezen, blijft Ariël Jacobs trainer. We laten ons niet destabiliseren."

"Nieuwkomers geduld en vertrouwen geven"

De zomertransfers bleken geen schot in de roos. Toch weigert Van Holsbeeck hen nu al op te geven. "Kljestan is Amerikaans international. Hij heeft de kwaliteiten om in de kern van Anderlecht te zitten. Maar hij heeft wat tijd nodig. Denk aan Biglia, die had het ook moeilijk in het begin. En Suarez. Hier is permanente druk. Dat is niet simpel. Vraag maar aan Losada."

"Lecjaks speelde in Partizan een goede wedstrijd, alleen scoorde hij een eigen doelpunt. Dat legt nu ook druk op hem. Barrios is geblesseerd aan de lies. Chavarria is op dit moment de schim van de speler die ik in Argentinië zag spelen. Vorige week belde een makelaarsbureau me nog. Chavarria staat nog altijd op de lijst bij Spaanse clubs. Neen, we moeten wat geduld opbrengen en vertrouwen geven."

"Mogelijk nieuwe rechtsback tijdens winterstop"

Tijdens de winterstop zoekt Anderlecht geen grote transfers te doen. Al behoort een nieuwe rechtsback wel tot de mogelijkheden. "Tijdens de winterstage in La Manga zullen we weten of Wasilewski nog terugkomt. Lukt dat niet, dan komt er een rechtsachter bij."

Over een terugkeer van Jelle Van Damme spreekt hij niet. "Op de linkerflank rekenen we op Kanu. Stellen we vast dat hij dat niet kan, dan moeten we daar ook iets doen."

Een naam die hij wel laat vallen, is die van Milan Jovanovic, bankzitter bij Liverpool. "Als hij ooit terugkomt naar België, dan zal het naar Anderlecht zijn. Maar kunnen wij een speler van Liverpool, en ik weet wat Jovanovic in Liverpool verdient, betalen? Neen dus. Hij zou zeker een meerwaarde zijn voor Anderlecht."

"We betalen bij beste 25 ploegen in Europa"

Afgelopen zomer kwamen enkele boden binnen voor de vedetten van Anderlecht, maar niet hoog genoeg. "Als iemand als Boussoufa wil vertrekken, zal niet zijn loon het probleem zijn, wel het feit dat hij zich nog in het buitenland zou willen bewijzen."

"De wedden die wij aan onze topspelers betalen zijn in het buitenland alleen haalbaar voor clubs uit de Bundesliga, enkele clubs uit de Premier League, zeker niet allemaal. Ajax en PSV in Nederland misschien en de echte topclubs in Italië en Spanje. Er zijn maximaal 25 clubs in Europa die meer betalen dan wij aan onze topspelers."

"Moeilijk voor mijn familie"

Van Holsbeeck laat ook weten dat zijn familie heeft te lijden onder zijn werk. "Mijn moeder wordt erdoor getroffen. Mijn dochter wordt erop aangesproken. Mijn familie heeft het er moeilijk mee als ze me met wallen onder de ogen in de krant zien staan. Voor hen is het tien keer erger dan voor mij."

Denkt Van Holsbeeck dan al aan zijn afscheid? "'Wel, mijn voorganger Michel Verschueren was verbonden aan Constant Vanden Stock als voorzitter. Ik denk dat ik het zo lang zal uitzingen als Roger Vanden Stock hier is. Hij zal niet meer ongelooflijk lang voorzitter blijven. Ik zal blij zijn dat ik tot dan aan zijn zijde zal blijven. Ik zie hier al één of twee mensen die het in zich hebben om ook een mooie carrière op te bouwen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.