Deschacht: "We kunnen niet meer scoren"

MAANDAG, 18 OKTOBER 2010, 08:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de nederlaag tegen Cercle Brugge verstopte Olivier Deschacht zich niet voor de pers. "Ik panikeer nog niet", zo vertelde hij aan HLN. "Maar we kunnen niet meer scoren en dat zet de verdediging onder druk."


"Als we in de komende matchen eens op voorsprong zouden kunnen komen, is de trein vertrokken. En dan zouden we een reeks kunnen neerzetten", zo denkt Deschacht.

"Door het uitblijven van dat eerste doelpunt komen de verdedigers steeds onder grotere druk. Dan ga je automatisch het initiatief schuwen. We spelen met angst en dat zou als kampioen niet mogen."

Volgens Deschacht mist Anderlecht Tom De Sutter. "We zouden hem in deze moeilijke periode best kunnen gebruiken. We hebben nood aan iemand die fris zit in zijn hoofd en zich geen vragen stelt in de 16. Dat is bij de jongens die voorin spelen niet het geval. Als de bal er niet in wil, ga je twijfelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.