"Vertrouwen in Van Holsbeeck en Jacobs blijft"

VRIJDAG, 15 OKTOBER 2010, 16:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voorzitter Roger Vanden Stock gaf vanmiddag een persconferentie over de sportieve toekomst van Anderlecht. Hij benadrukte er dat Anderlecht het vertrouwen houdt in de sportieve leiders en ontkende dat er financiële problemen zijn.


"Jacobs, staf en Van Holsbeeck behouden steun"

Na de 5-1 tegen Standard was er bij de fans heel wat kritiek op manager Van Holsbeeck en trainer Jacobs. Vanden Stock behoudt echter het vertrouwen in hen. "Trainer Ariël Jacobs, zijn staf en manager Herman Van Holsbeeck, die het toch zwaar te verduren kreeg, hebben mijn volledige steun. En ook al gaat het verkeerd in de volgende matchen, ze zullen mijn steun behouden", klinkt het.

"De reactie van de fans na Standard was emotioneel. We hebben met een vergadering van de fans de zaak besproken en afgesloten."

"Sportieve doelen blijven mogelijk"

Het mag momenteel dan wel wat minder gaan, de voorzitter blijft geloven dat Anderlecht zijn doelen voor 2010-2011 kan realiseren. "Ik ben ervan overtuigd dat we op sportief vlak, behalve dan de CL, nog alles kunnen bereiken."

"We hebben volgens mij de beste ploeg in België. We geloven er dus in dat we kampioen kunnen worden, we hebben een punt meer dan vorig seizoen. We geloven er ook in dat we zullen doorstoten in de Europa League."

"Financieel wordt het lastig, maar komen niet moeilijkheden"

Vorige week verscheen in de krant dat Anderlecht door het missen van de Champions League financieel een zware klap kreeg. Klopt niet, zegt Vanden Stock. "Ik las in een krant dat we bijna failliet waren. Hoe dat plots zou gebeurd zijn, dat weet ik toch niet."

"We blijven ambitieus en blijven bouwen aan ons jeugdcentrum. We blijven voortdoen aan onze stadionplannen. Er is geen sprake van uitstel omdat we door de gemiste CL 10 miljoen mislopen."

"Anderlecht is altijd al beheerd als een goeie huisvader, we gaan nu ook geen gekke avonturen aangaan. Het wordt mogelijk wel een lastigere financiële periode, maar we zullen zeker niet in de moeilijkheden komen en of door een sjeik of zo moeten gered worden."

"We zullen nu dus geen grote transfers doen, maar we hebben wel onze ploeg nagenoeg bijeen kunnen houden. Ik denk dus dat we minstens even sterk of wel sterker zijn dan vorig jaar met deze groep. Daarom dat onze zomeraankopen vooral versterkingen in de breedte waren."

"Aanbiedingen voor toppers afgewezen"

Maandag vertelde manager Van Holsbeeck al dat Anderlecht eind augustus een bod op Lukaku heeft afgewezen. Ook voor andere spelers was er concrete interesse, zegt Vanden Stock.

"Er waren aanbiedingen voor Suarez, Boussoufa, Biglia en Lukaku. We wilden echter iedereen houden om kampioen te worden en om Champions League te spelen. Of dat met Nieuwjaar ook nog lukt, kan ik nog niet zeggen."

Bron: Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.