"Soms is zwijgen de beste optie"

WOENSDAG, 6 OKTOBER 2010, 16:56 - Steven
Anderlecht-Online No Image Found

Ex-manager Michel Verschueren stond 25 jaar lang aan het hoofd van de Brusselse topclub. Vandaag geeft hij in HLN zijn visie over de problematiek ten huize Anderlecht.


"Soms is zwijgen de beste optie, want elk woord kan verkeerd zijn", aldus de inmiddels 79-jarige Michel Verschueren. "Constant Vanden Stock zei me ooit: 'Verschueren, slaap er een nacht over. De dag erna kan je een ander idee hebben.' Ik heb me 25 jaar lang met overgave verweerd, maar nu wordt alles veel meer binnenskamers besproken."

"En alles wordt langs één kanaal, via woordvoerder David Steegen, naar buiten gebracht om te vermijden dat men uitspraken zou kunnen optekenen die elkaar tegenspreken. Dat is een objectievere manier om de pers te benaderen", ging 'Mister Michel verder.

"Het moeilijkste had ik het toch toen we 14de stonden (in september 1998) en Vercauteren en Dockx het overnamen van Arie Haan. Maar goed, we hebben dat toen opgelost. Soms moet je een trainer ontslaan. Zoals ik dat ook met Herbert Neumann deed. Natuurlijk heb ik ook mijn portie kritiek gehad. Maar als je je daardoor laat beïnvloeden, word je ziek. Als de resultaten komen, zwijgen de critici vanzelf", bestluit Verschueren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.