Reacties Juhasz, Boussoufa en Legear

VRIJDAG, 1 OKTOBER 2010, 10:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Alle Anderlecht-spelers waren erg aangeslagen na het late tegendoelpunt. Mbark Boussoufa liep zelfs meteen naar binnen. Na de match duurde het even eer de spelers wouden reageren, maar Juhasz, Boussoufa en Legear deden het toch.


Juhasz: "Eén foutje en Hajduk scoort"

"De organisatie zat goed tot aan de laatste minuut. Toen was er plots die ruimte. Vreemd, dat zou niet mogen gebeuren. Mazuch stond ook voor mij bij die fase. Zij scoren dan: dat is voetbal", vertelde Roland Juhasz.

"Vorig jaar hadden wij het geluk, nu zit het tegen. Eén foutje en Hajduk scoort. Het was een vreemde avond. Het is pas gedaan als de ref fluit: we moeten negentig minuten geconcentreerd blijven."

"Toch kan het nog. Al moeten we nu onze volgende match winnen. Het zal vooral mentaal moeilijk zijn. Er is nu opknapwerk nodig. Tegen Standard moeten we er weer bovenop komen."

Boussoufa: "Dit is een nieuwe klap"

"Wat een klotegevoel. Dit is een nieuwe klap voor Anderlecht. 30 seconden voor de goal van Split spelen wij de bal nog rond aan de rand van de zestien van Hajduk. Zo'n goal slikken op zo'n manier, dat mag gewoon niet op dit niveau. Dat mag niet gebeuren."

"We speelden goed georganiseerd, vond ik. We hadden zelfs de betere kansen. Oké, op het einde moet Proto nog uitpakken met een save. Maar voor de rest? We hebben één fout cash betaald."

Legear: "Dit is onze eigen fout"

In zijn analyse van de wedstrijd stelde Jonathan Legear, die op de bank startte, de tactiek van Anderlecht in vraag. "Deze uitslag is onze eigen fout. We hebben met acht defensieve voetballers gespeeld."

"Vorig jaar tegen Ajax en Bilbao, wat toch sterkere teams zijn dan Hajduk, stonden we altijd met vier offensieve spelers op het veld. Nu stond Suarez altijd op vijftig meter van de goal en steeds alleen."

"We zijn naar hier gekomen om de nul te houden en hebben het deksel op de neus gekregen. De volgende match moeten we winnen, anders is het gedaan."

Bron: Het Nieuwsblad en Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.