Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

MAANDAG, 6 SEPTEMBER 2010, 08:50 - Garrincha

Heel wat Anderlecht-spelers kwamen dit weekend in actie voor hun land. Dat de Rode Duivels verloren, kon u hier al lezen. We geven u ook graag een overzicht van de prestaties van de andere Anderlecht-spelers.

Roland Juhasz is met Hongarije slecht begonnen aan de EK-kwalificatie. De wedstrijd tegen Zweden werd met 2-0 verloren. Juhasz stond de hele match op het veld. Morgen speelt Hongarije thuis tegen Moldavië

Jan Polak en Tsjechië beginnen pas morgen aan hun campagne. In Olomouc is Litouwen dan de tegenstander.

EK voor beloften

Bij Jong Tsjechië waren drie Anderlecht-spelers opgeroepen, maar Lucas Marecek was de enige die tegen Duitsland (1-1) in actie kwam. De middenvelder scoorde zelfs het openingsdoelpunt. Twee minuten voor tijd werd hij gewisseld. Tsjechië blijft zo leider in zijn groep en heeft morgen tegen IJsland genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor het EK.

De Belgische beloften speelden 2-2 gelijk tegen Slovinië en hebben zo de kans gemist zich te plaatsen voor het EK. Ziguy Badibanga mocht drie minuten voor tijd invallen.

Afrika Cup

In Afrika speelde Marokko 0-0 gelijk tegen de Centraal Afrikaanse Republiek. Mbark Boussoufa stond 90 minuten op het veld en speelde volgens De Morgen een "uitstekende wedstrijd".