Anderlecht scoort in Superleague

ZONDAG, 5 SEPTEMBER 2010, 22:47 - RSCA Skater
Anderlecht-Online No Image Found

De Italiaan Davide Rigon heeft RSC Anderlecht in het Italiaanse Adria naar de zege geleid in de achtste manche van de Superleague Formula, het autosportkampioenschap voor voetbalploegen.


Rigon was als eerste uit de kwalificaties gekomen en won de eerste race voor de bolides van Beijing Guoan (John Martin) en Olympiacos (Ben Hanley). In de tweede race met omgekeerde startvolgorde, die gewonnen werd door Sevilla (Marcos martinez) voor Tottenham (Craig Dolby) en Flamengo (Duncan Tappy), werd Rigon achtste. De Italiaan won daarna de afsluitende superfinale, waarin hij Bazel-piloot Max Wissel en Ben Hanley van Olympiacos voorafging.

In het klassement blijft Anderlecht derde, maar het verkleint wel zijn achterstand op de top twee. Tottenham wordt de nieuwe leider en heeft 518 punten, dan volgen AC Milan (515) en Anderlecht (508). De negende manche wordt op 9 en 10 september in het Portugese Portimao afgewerkt.

Sport.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.