Bakkali: "Ik speelde nog geen echt goede match"

DONDERDAG, 25 OKTOBER 2018, 08:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Als er één speler is waarvoor de Anderlecht-supporters op het puntje van hun stoel gaan zitten, dan is het Zakaria Bakkali. Na een moeilijk begin, is de dribbelaar er stilaan aan het doorkomen. "De fans houden inderdaad van mijn stijl, maar ik moet beslissender zijn."

De eerste weken van het seizoen mocht Bakkali hoogstens eens invallen, nu is hij een vaste waarde in de steun van diepe spits Dimata of Santini. "Fysiek moest ik eerst sterker worden. Ik moest drie kilo verliezen en dat is gelukt", zo zegt Bakkali, die naar eigen zeggen nog een maand nodig heeft om lichamelijk op zijn beste niveau te zijn. 'Mijn lichaam zal wel altijd hetzelfde blijven. Mijn stevige dijen is een familietrekje, maar mijn bovenlichaam kan wel nog wat afslanken."

Bakkali schiet ook goed op met coach Hein Vanhaezebrouck. "Op verdedigend vlak moet ik mijn taken uitvoerne, maar aanvallend krijg ik van hem vrijheid. Ik mag dribbelen van hem." Bakkali noemt Vanhaezebrouck op tactisch vlak één van de beste coaches die hij al had. "Zo'n coach moet je altijd steunen, ook als je eens vier of vijf keer verliest."

"Nog beslissender worden"

Bakkali brak op zijn zeventiende door bij PSV en er werd hem een gouden toekomst voorspeld. Vijf jaar later keerde hij echter terug naar België. Niet naar zijn jeugdclub Standard, maar naar Anderlecht. "Al mijn hele carrière trekt Anderlecht aan mijn mouw. Op mijn twaalfde kon ik kiezen tussen Anderlecht en PSV, ik koos toen voor PSV omdat mijn idolen Romario en Ronaldo er groot geworden zijn."

Bij Anderlecht hoopt Bakkali nu terug aan de weg naar boven te timmeren. "Ik speelde naar mijn mening nog niet één echt goede match sinds ik hier ben. De fans houden van mijn stijl, maar ik moet beslissender zijn. Zoals Boussoufa? Hij is inderdaad een goed voorbeeld."

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.