Brandwonden bemoeilijken herstel Cobbaut

DINSDAG, 23 OKTOBER 2018, 08:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES We zouden hem haast vergeten, maar hoe gaat het met Elias Cobbaut? Op speeldag drie viel hij uit met een enkelblessure. De prognose: zes weken out. Intussen zijn we tien weken verder en speelt hij nog niet. Wat is er aan de hand?

Twee weken geleden verklaarde Alain De Nil, de manager van Cobbaut, bij Bruzz dat een behandeling met ijs leidde tot brandwonden. "Toen hij zich blesseerde is er te veel ijs op de enkel gelegd. Dat zorgde voor een tweedegraads brandwonde, en die moet nu extra behandeld worden", zo klonk het.

Die uitspraken wilde hij gisteren tegenover Het Laatste Nieuws niet herhalen. De Nil verwees door naar Anderlecht en daar klinkt het dat "Cobbauts herstel verloopt zoals het hoort - voorspoedig". In de wandelgangen vernam de krant dat de brandwonen niet de hoofdoorzaak zijn van Cobbauts trage herstel. De blessure was ingewikkelder dan eerst gedacht.

Nadat Cobbaut door een mentaal dalletje ging, is hij nu weer aan het trainen. "Een datum kleven op zijn terugkeer, is moeilijk", vertelt De Nil, die twee weken geleden nog sprak van 1 november maar nu geen concrete uitspraken meer doet. "Fysiek is hij alvast in orde. Hij geeft alles om snel terug te keren. Hij evolueert goed."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.