"We moeten terug gaan scoren"

WOENSDAG, 3 OKTOBER 2018, 16:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck sprak vanmiddag met de pers in de aanloop naar de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. De coach heeft er vertrouwen in dat de ommekeer er weldra komt. Hij ziet wel één vereiste: "We moeten dringend terug gaan scoren."

"Scoren wordt voor ons dé uitdaging", zo vertelt Vanhaezebrouck. "In de laatste wedstrijden geven we heel weinig weg. Als we dan iets weggeven, zijn het vaak heel vermijdbare doelpunten, bijvoorbeeld tegen Union. Door enkele doelpunten te scoren, ontneem je de druk op het elftal en vooral dan op je verdediging en je doelman. Nu is iedere misstap achterin bijna dodelijk. We moeten dus dringend terug gaan scoren."

"In het begin scoorden we heel vlot, maar dat is nu weggevallen. We zijn er wel volop mee bezig en besteden er veel aandacht aan op training. Het geloof is terug en op training gaan de ballen weer vlot binnen. Bij sommigen was het de laatste tijd wat minder. Die declic moet nu ook komen in een wedstrijd."

Dimata en Santini

Voor doelpunten wordt in eerste instantie gekeken naar Ivan Santini en Landry Dimata. "Ivan scoort altijd, ook tijdens de week. Hij trekt het zich aan dat we minder scoren, maar dat moeten we niet doen. Hij is niet de reden van het feit dat we minder tot scoren komen. Er zijn andere jongens die in positie komen voor vrije trappen en afstandsschoten, er zijn voorzetten die beter moeten, ... Dat zijn zaken waar de we de laatste dagen terug veel aandacht aan besteed hebben. Ik hoop dat dit zijn vruchten afwerpt."

Vanhaezebrouck geeft toe dat Dimata het momenteel moeilijker heeft, maar neemt hem in bescherming. "Hij is nog maar twintig jaar, dat is heel jong. Niemand twijfelt aan zijn kwaliteiten. Met een bepaalde druk omgaan, is ook niet altijd evident. Wij moeten hem daar sterker in maken en in ondersteunen. Dimata gaat zeker terug doelpunten maken voor ons. Daar ben ik van overtuigd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.