Vanhaezebrouck: "Brys kan iets neerzetten"

VRIJDAG, 28 SEPTEMBER 2018, 18:20 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Veel tijd om te blijven hangen bij de bekerblamage is er niet, zondag komt STVV op bezoek in het Astridpark. Hein Vanhaezebrouck is alvast niet van plan om de "kanaries" te onderschatten. Bovendien zou hij graag eens de nul houden. 

Vanhaezebrouck heeft niets dan lof voor STVV en hun coach Marc Brys: "Kijk maar naar hun resultaten, Brys is een trainer die een sterke organisatie kan neerzetten. Hij kan iets neerzetten, aangepast aan de tegenstander."

Het woord crisis wil de coach nog altijd niet in de mond nemen, maar hij weet ook dat er moet gewonnen worden zondag. En het liefst van al zou hij eens graag de nul houden.
"Wat als we verliezen, als ik daar nu al moet aan denken, dan slaap ik niet meer. Ik heb er nu eigenlijk al een slechte nacht opzitten na de bekerwedstrijd van gisteren. Het kan mij niet schelen als we zondag wat minder spelen, het resultaat is belangrijk. Hoor mij nu bezig "een keer wat minder", het is de laatste tijd veel "wat minder"."

"Ik zou vooral eens graag de nul willen houden. Ik kan mijn verdedigers niets verwijten, bij de tegengoals gaan zij nooit in de fout, anderen wel. Een tegengoal vloeit bijna altijd voort uit een omschakeling of een corner, en dat is iets wat mij stoort. Iedereen is verantwoordelijk. Maar jullie kennen mij, ik ben niet het soort trainer dat beton gaat gieten en dat is ook iets wat Anderlecht niet doet. Wat niet wegneemt dat ik toch eens graag een wedstrijd zou afwerken zonder tegengoal", aldus nog Vanhaezebrouck.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.