Opstelling: eerste basisplaats Kayembe

DONDERDAG, 27 SEPTEMBER 2018, 20:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Weinig verrassingen in het elftal dat Hein Vanhaezebroeck over drie kwartier de wei instuurt tegen Union. De meest opvallende keuze is die voor Edo Kayembe op de linkerflank. Voor de 20-jarige Congolees is het zijn eerste basisplaats.

Kayembe debuteerde op 22 december vorig jaar tegen Eupen. Hij mocht toen 24 minuten invallen. Daarna moest hij wachten tot de openingsspeeldag van dit seizoen op nieuwe speelminuten. Toen mocht hij tien minuten volmaken tegen Kortrijk. Nadien speelde hij niet meer voor de A-ploeg.

Adrien Trebel krijgt rust zoals aangekondigd en ook Thomas Didillon en Ivan Santini mogen energie sparen. Achterin verhuist Antonio Milic naar de bank ten voordele van Sebastiaan Bornauw. Ryota Morioka en Pieter Gerkens spelen in steun van diepe spits Landry Dimata. 

Ook Union laat enkele sterkhouders rusten. De Noorse doelman Kristiansen, de Spaanse verdediger Iriondo en de Franse middenvelder Pinto-Borges komen vanavond niet in actie.

Anderlecht start met:Boeckx, Vranjes, Sanneh, Bornauw, Najar, Kums, Makarenko, Kayembe, Gerkens, Morioka, Dimata
Invallers: Didillon, De Jong, Milic, Appiah, Saelemaekers, Sambi Lokonga, Amuzu, Musona, Santini *

Union start met: Saussez, Perdichizzi, Kis, Moreno, Besuschkow, Tabekou, Morren, Selemani, Niakaté, Tau, Vega
Invallers:D'Alberto, Hamzaoui, Bouekou, Ferber, Gerard, Peyre, Vercauteren

*: hiervan moeten nog twee spelers afvallen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.