Amuzu: "Ik liet mij wat hangen"

WOENSDAG, 26 SEPTEMBER 2018, 15:31 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Francis Amuzu is een vaste waarde geworden in de basiself van Hein Vanhaezebrouck, en daar heeft hij hard voor gewerkt. Zo hard dat de coach geen andere keus meer had dan hem op te stellen: "Hij draaide Saelemaekers op training helemaal zot."

Eind vorig seizoen, na een mooi debuut, zakte Amuzu wat weg. De reden: hijzelf en hij is daar ook eerlijk over: "Ik was niet meer zo gebeten, ik liet het wat hangen op training. Mijn vader heeft me daarop aangesproken: 'Op training moet je altijd alles geven om de coach te overtuigen.' Daarna ben ik hard beginnen werken."

Ook Vanhaezebrouck zag die verandering in houding bij Amuzu: "Toen de voorbereiding begon was hij helemaal klaar. Hij heeft er alles aan gedaan om de coach te overtuigen om hem op te stellen, hij heeft zijn plaats dus zeker en vast verdiend. Op training draaide hij Saelemaekers helemaal zot."

"Maar er zijn nog van die dingetjes waar hij moet aan werken, efficiënter worden is daar één van. Soms is hij een man al drie meter voorbij en stopt hij om nog eens te dribbelen, dat zag je hem nog doen tegen Standard. En hij weet het wel hé, want hij heeft hem dan ook direct verontschuldigd, maar het is al minder dan vroeger", aldus nog de coach.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.