In 2016 voetballer bij Anderlecht, nu wereldkampioen tijdrijden

DINSDAG, 25 SEPTEMBER 2018, 13:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Zoals verwacht heeft Remo Evenepoel vanmiddag in Innsbruck de wereldtitel tijdrijden verovererd bij de junioren. Twee jaar geleden was Evenepoel nog voetballer bij Anderlecht, maar in het najaar van 2016 was hij het voetbalplezier kwijt.

Evenepoel begon als jonge snaak te voetballen bij Anderlecht, maar koos in 2011 voor een avontuur bij PSV. Een dispuut met een trainer lag aan de basis van dit vertrek, zo vertelde Evenepoel vorige week in het wielerblad Bahamontes. In 2014 keerde de middenvelder, intussen aanvoerder bij de Belgische jeugdploegen, terug naar Anderlecht.

Die terugkeer werd mede door blessures geen succes. Evenepoel zijn ontwikkeling als voetballer stokte en hij verloor ook zijn basisplaats. In 2016 kreeg hij geen profcontract. Uit datzelfde interview in Bahamontes blijkt dat ook financiële redenen een rol speelden. Als Anderlecht Evenepoel een profcontract liet tekenen, moest het een opleidingsvergoeding van 180.000 euro betalen aan PSV.

Evenepoel sloeg de deur van Anderlecht achter zich dicht, probeerde het nog even bij KV Mechelen, maar bleek uitgekeken op het voetbal. Hij had intussen de liefde voor de fiets ontdekt. Vader Patrick was in de jaren 1990 nog enkele jaren prof, maar haakte af toen EPO zijn intrede deed in het peleton.

In het voorjaar van 2017 reed Evenepoel zijn eerste wedstrijden en hij toonde zich meteen een winnaar. Amper een half jaar na zijn debuut maakte hij al deel uit van de Belgische WK-selectie. In de winter trok hij met Quick-Step op stage en dit seizoen rijdt hij bij de junioren alles aan flarden. In de zomer raakte bekend dat hij de beloftecategorie zou overslaan en op 1 januari, amper 18 jaar oud, prof wordt bij Quick-Step.

Vandaag stond Evenepoel als topfavoriet aan de start bij het WK tijdrijden voor junioren. Hij maakte de verwachtingen waar en won met 1'23" voorsprong op de nummer twee. Overmorgen is hij ook topfavoriet voor de wegwedstrijd.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.