Vanhaezebrouck: "Deze groep zit niet in crisis"

MAANDAG, 24 SEPTEMBER 2018, 08:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een paar keer verliezen en het woord crisis is rap gezegd rond RSC Anderlecht. De overwinning deed dus meer dan deugd, zeker voor Hein Vanhaezebrouck die eigenlijk nooit het woord crisis in de mond heeft genomen: "En die hebben we toch eigenlijk zopas ook vermeden hé", knipoogt de coach.

Wat een ontlading in de dug-out na de kopbalgoal van Sanneh, iedereen stormde door het dolle heen het veld op. Het was dan ook een lachende coach die nadien de pers te woord stond.

"Jullie spraken meteen van een crisis, ik ben zo niet, dat weten jullie. De waarheid is dat we de voorbije weken punten verloren hebben die we niet hoefden te verliezen. Juist die tweede helft tegen Antwerp, die was slecht en dan Trnava (zucht)"

"Het verschil is dat we nu zijn blijven pushen tot het einde en daarvoor chapeau voor mijn spelers. Toegegeven, er is nog werk alles is nog niet perfect, maar we zijn op de goede weg. We hebben nu vooral onze stilstaande fases benut, dat was de voorbije weken wel anders."

Amuzu en Bakkali

Zakaria Bakkali mocht in het laatste kwartier invallen en zette een deftige prestatie neer: "Alleen moet hij zijn energie nog leren doseren, zo verspilt hij er momenteel te veel op het middenveld. Maar hij zal dat wel leren. Ik begrijp trouwens het fluitconcert niet bij de wissel van Amuzu, hij had krampen, moet ik dat dan via een bordje laten weten aan de supporters."

Union

Donderdag wacht Union Saint-Gilloise in de 1/16e finales van de Beker van België, ook dan moet er gewonnen worden om de goede flow aan te houden. "Eén nederlaag kan de sfeer zo weer doen omslaan. Donderdag moeten we winnen of het is weer miserie. We moeten donderdag doorgaan en ons niet laten verrassen. Ook STVV wordt een serieuze test. De komene wedstrijden zullen bepalend zijn om te zien hoe snel we kunnen meedoen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.