Ndayishimiye trekt naar NEC Nijmegen

DINSDAG, 11 SEPTEMBER 2018, 09:17 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht-talent Mike Trésor Ndayishimiye kiest voor het Nederlandse NEC Nijmegen. Dat maakte de Nederlandse tweedeklasser zonet bekend. "Ik ben blij en trots om de komende drie seizoen voor NEC uit te mogen komen", vertelt de 19-jarige spits die bij Anderlecht einde contract was.

Ndayishimye tekent voor drie jaar bij NEC. "Ik had goede gesprekken met de club en ben enthousiast over het pad dat ze voor mij voor ogen hebben", zo vertelt de spits bij zijn voorstelling. "Verschillende aanvallers kenden een goede ontwikkeling bij NEC en maakten nadien een mooie stap vooruit. Ik wil dezelfde ontwikkeling doormaken."

Ook NEC is tevreden met deze transfer. "Mike is snel en technisch en kan alle posities vooraan bespelen. In eerste instantie komt hij voor de rechterflank in beeld. Mike krijgt de tijd en ruimte om zijn talent bij ons te ontwikkelen. We hopen en verwachten dat hij zich zal ontpoppen tot een belangrijke speler voor NEC", zo klinkt het.

Ndayishimye stond te boek als een groot talent binnen de paars-witte jeugdopleiding. Vorige seizoen stuurde toenmalig U21-coach Emilio Ferrera de belofteninternational terug naar de U19 wegens niet-professioneel gedrag. Marc Coucke had Ndayishimiye graag langer bij paars-wit gehouden, maar hij paste.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.