Saelemaekers: "Meunier is mijn voorbeeld"

DONDERDAG, 6 SEPTEMBER 2018, 11:39 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Alexis Saelemaekers geniet momenteel van zijn eerste selectie voor nationale beloften. Voor de jonge jonge rechtsachter is 2018 een droomjaar. Hij maakte er zijn debuut bij de eerste ploeg van RSC Anderlecht en zit nu dus bij de beloften van de Rode Duivels.

Saelemaekers blijft met zijn voeten op de grond en weet dat er soms ook wat geluk bij komt kijken: "Mijn gelukt was coach Hein Vanhaezebrouck. Hij liet mij spelen en gaf mij vertrouwen. Twee aspecten die heel belangrijk zijn voor een jonge speler."

"Maar ik heb ook hard gewerkt om hier te staan. En ik blijf hard werken, zo nam ik maar één week verlof om fysiek sterk aan het nieuwe seizoen te starten. Op vier maanden tijd heb ik twee kilo spieren bijgekregen door de vele krachttrainingen", gaat Saelemaekers verder.

Belgische beloften

De prestaties van Saelemaekers bij RSC Anderlecht zijn nationale beloftencoach Johan Walem, niet ontgaan. Hij wou de jonge verdediger dus eens van dichtbij aan het werk zien.

"Het is een leuke groep die heel hecht is, het is een plezier om met deze groep te mogen trainen. En een beloning voor mijn harde werk. Iedereen hier spiegelt zich aan de Rode Duivels. Bij mij is dat Thomas Meunier, die op dezelfde positie speelt. Hij is mijn grote voorbeeld. Ik kan ook nog veel leren van hem, want defensief heb ik nog veel werk."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.