Kruiswijk: "Te jong om op de bank te zitten"

VRIJDAG, 21 MEI 2010, 11:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op de website van Heerenveen blikt Arnold Kruiswijk terug op zijn periode bij Anderlecht. Hij heeft geen spijt dat hij indertijd voor België koos. "Onderschat Anderlecht niet. In Nederland zouden ze zeker meestrijden om de titel."


"Anderlecht is een topclub", is blijft Kruiswijk positief na zijn afscheid. "Het niveau op de trainingen was hoog. In die zin heb ik zeker een stap gemaakt."

Toch voelde hij dat de tijd gekomen was om te vertrekken. "De trainer koos vanaf het begin voor andere spelers. Toen er ook nog eens verdedigers bij werden gehaald, wist ik genoeg en heb ik aangegeven dat ik wilde vertrekken. Ik ben te jong om op de bank te zitten."

"Ambitie en mogelijkheden van Heerenveen spreken me aan"

Bij Heerenveen hoopt Kruiswijk weer naar zijn beste niveau te groeien. "Ik moet net als bij Roda voor rust achterin zorgen en het aantal tegengoals moet naar beneden. Heerenveen kreeg afgelopen seizoen 66 doelpunten tegen. Dat is net even te veel van het goede."

"De ambitie en mogelijkheden van Heerenveen spreken me ook aan", aldus Kruiswijk. "De club heeft een slecht jaar achter de rug en wil dat nare gevoel zo snel mogelijk wegpoetsen. Heerenveen heeft daarvoor ook de mogelijkheden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.