Walem: "Ik werd aan mijn lot overgelaten"

DINSDAG, 11 MEI 2010, 13:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Johan Walem zal volgend seizoen aan de slag gaan als jeugdtrainer bij het Italiaanse Udinese. In de Waalse kranten geeft hij meer uitleg waarom hij Anderlecht verlaat. "Ik voelde me de laatste maanden vaak alleen", zo zegt hij.


"Het klinkt misschien naïef, maar ik verlaat de club van mijn hart omdat ik een slechte relatie heb met bepaalde personen", aldus Walem. "Namen? Die geef ik niet. Ik heb nooit voor een polemiek gezorgd en wil dat ook nu niet doen."

"De laatste maanden voelde ik me vaak alleen en kreeg ik geen steun van de staf van de A-kern. Misschien hadden sommigen schrik voor hun plaatsje, maar mij was het enkel om het welzijn van de club en de jongeren te doen. Ik zeg het duidelijk: ik wou niet naar de A-kern."

"Ik wilde enkel respect en de jongeren vooruithelpen. Ik hoopte op een nauwere en meer constructieve samenwerking, maar het mocht niet zijn. Jammer."

"Op een dag kom ik weer terug"

Walem trekt de deur van het Astridpark niet definitief achter zich toe. "Ik heb een goeie band met voorzitter Vanden Stock. Hij hield me altijd voor dat hij van mij de nieuwe Jean Dockx wilde maken van de club. Ik hoop dat dat op een dag mag uitkomen."

"Ik ga nu weg, maar ik ben er zeker van dat ik op een dag ook weer terugkom", kijkt Walem al vooruit. "Ik ga nu naar Italië om mij als coach te vervolmaken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.