Hannu Tihinen stopt met voetballen

VRIJDAG, 7 MEI 2010, 14:04 - RSCA Skater
Anderlecht-Online No Image Found

Hannu Tihinen houdt het na dit seizoen voor bekeken. De Finse verdediger (ex-Anderlecht) wordt bestuurslid bij FC Zürich, de club waar hij zijn carrière na dit seizoen afsluit.


Hannu Tihinen vindt het welletjes geweest, ook al is hij nog maar 33. Op 1 juli wordt hij 34. Tihinen speelde 15 jaar profvoetbal. Via onder meer HJK Helsinki, Stavanger en West Ham kwam de verdediger in 2002 bij Anderlecht terecht.

In Brussel speelde Tihinen vier seizoenen. Hij ontpopte zich tot een betrouwbare pion achterin en een ervaren leider. De groep en het Anderlecht-bestuur waren altijd vol lof over hem.

In 2006, toen hij einde contract was, verhuisde Tihinen naar Zürich. In Zwitserland pakte hij twee landstitels. Tihinen leidde Zürich ook in zijn eerste CL-campagne. Zijn goal (een magistraal hakje) op het veld van Milan ging de wereld rond. Tihinen speelde ook 77 keer voor de Finse nationale ploeg.

Vanaf de zomer wordt Tihinen bestuurlid bij Zürich. Ondertussen zal hij ook een trainerscursus volgen.

Bron: Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.